Månadens sötnos – staffen Kenai

Månadens sötnos – staffen Kenai

I varje nummer av tidningen Härliga Hund utser vi Månadens sötnos som får äran att vara med på omslaget. I nummer 9 2019 är det staffen Kenai.

Kenai är en staffordshire bullterrier hane på 19 månader. Han är ett riktigt energiknippe men även en riktig soffpotatis berättar hans matte Cornelia Aronsson i Hässleholm.

-Kenai älskar allt och alla och vill alltid följa med på äventyr. Han heter Royal-Swestaff Term I The Scout i stamtavlan.

Letat staffe i tre år

Hur träffades ni?

-Jag hade letat efter staffe i tre år, då jag fick nys om hans kull. Jag åkte dit och besökte dem när de bara var fyra veckor, jag blev kär direkt och tingade honom på plats

Varför valde du just Kenai?

-Kenai var den lugna valpen i kullen, han var framåt men inte helt galen som syskonen, och så hade han ett uttryck jag inte kunde säga nej till.

Är en liten ängel

Vad gillar Kenai allra mest?

-Kenai älskar att få springa i skog och mark, han älskar sin boll, men jag tror och hoppas att han älskar mig mest!

Vad hittar han på som inte är så populärt? Vad är han riktigt bra på?

-Han är och har aldrig varit någon bråkstake, han förstör inget och är en liten ängel. Han tycker bilen är jobbig och det tränar vi massor på. Kenai är riktigt duktig på allt vi tar oss till, han är super följsam och älskar att jobba!

När är Kenai allra gladast?

-När han springer mitt ute i skogen.

Har du Månadens sötnos där hemma?

Vill du att din hund ska bli Månadens sötnos i Härliga Hund? Då ska du mejla en högupplöst bild av god kvalitet till red@harligahund.se. Skriv en liten berättelse om din hund och glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer.

Vinnaren får inte bara äran, utan syns med bild på omslaget till Härliga Hund. och får ett paket från DogBox skickat hem till sig.

 

 

Aktuellt