Månadens Sötnos – Shaggy

Månadens Sötnos – Shaggy

Livet hade kunnat blivit helt annat för hunden Shaggy om inte människor med hjärtat på rätta stället hade lämnat in honom och hans två syskon till ett rescue center i USA. Idag bor han i Sverige med matte Kajsa Flodén med familj, och är Månadens Sötnos hos oss på Härliga Hund.

Berätta lite mer om din hund, vilken ras är det och hur gammal är han?
– Shaggy är en väldigt pigg, tillgiven och extremt kelsjuk blandras mellan beagle och pitbull (och några fler raser). Han fyllde 1 år i början på mars.

Hur mötte du Shaggy?
– Shaggy kom till oss då han bara var ungefär 6-7 veckor. Han hade blivit hittad längs vägen tillsammans med två av hans syskon i Charleston, SC USA där vi bodde då. Valparna blev inlämnade till ett rescue center där vår granne var engagerad och hon frågade om vi kunde vara fosterhem tills de hittat en familj som ville adoptera honom. Han gick rakt in i våra hjärtan och vi adopterade honom. I juni 2020 fick han flytta med oss hem till Sverige.

När är han som gladast?
– Shaggy är som gladast när han får springa lös i skogen!

Vad gör han om dagarna?
– Han älskar att ligga i soffan eller framför brasan och mysa, gå promenader, springer en sväng med matte och träna Rallylydnad eller andra trix.

Vad tycker inte Shaggy om?
– Han gillar inte trafikerade vägar! Förmodligen blev han skrämd som valp innan han hittades.

Vad gör han när ingen ser?
– Äter sönder husses strumpor.

Vad är Shaggy favoritmat?
– Shaggy äter mest torrfoder men älskar när han får en bit leverpastej lite då och då.

Vilken är hans favoritplats?
– På yogamattan! Där startar han och matte varje morgon och har gjort så sedan han var en liten valp.

 


 

Är din hund Månadens sötnos?

Skickar du in ditt bidrag har din hund chansen att bli Månadens sötnos här på webben och i tidningen. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven, en trevlig historia om din hund och hans/hennes personlighet och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer till dig själv.
Skicka detta till:  red@harligahund.se

 

Den som blir utsedd till Månades sötnos vinner ett paket från MyDogBox

 

 

Aktuellt