Månadens Sötnos – Sally

Månadens Sötnos – Sally

I labradoodlen Sallys familj är det fem personer, två vuxna och tre ungdomar, men det är Sally som är familjen Eilertsens medelpunkt. Hon kom till dem i augusti förra året och för några dagar sedan fyllde hon 1 år.

Hur mötte ni Sally?

– Vi träffade Sally första gången hos hennes uppfödare. Vi valde just henne i en kull på 8 valpar. Så klart blev vi förälskade med en gång…..valpar är ju så söta. Hon verkade nyfiken och framåt så därför valde vi just henne. 

Hur har det varit att ha en valp?

– De första månaderna var jobbiga. Hon bet på mycket och även på oss och var väldigt busig. Smeknamnet var ”pirayan”.  Nu har hon haft sitt första löp och efter det har hon blivit mycket lugnare och mysigare.

– Vi har gått två hundkurser med Sally. Först en valpkurs och nyligen en kurs i vardagslydnad. Nu blir det antagligen en nose-work kurs till hösten. 

När är hon som gladast?

– Sally är som gladast när man kommer hem efter en skol- eller jobbdag. Då blir hon alldeles till sig. Hon gillar också att leka, busa och bli jagad. Bollar och pinnar är också kul. 

Vad gör hon om dagarna?

– Förutom sina promenader så vilar hon mycket. Hon älskar att gå i skogen. Oftast är alltid någon hemma så då försöker vi öva eller leka med henne.

Vad tycker inte Sally inte om?

– Om Sally har en favoritleksak eller ett ben så gillar hon inte om man försöker ta det ifrån henne. 

– Hon är skeptisk mot äldre män/gubbar. Det verkar som hon blir rädd och visar det genom att skälla och hålla avstånd. 

– Just nu när det är väldigt varmt så tycker hon att värmen är jobbig. Vi har köpt kylmatta och ett kylhalsband för att underlätta värmen för henne. Vi ska också iväg och trimma henne igen i övermorgon för att slippa den tjocka pälsen. 

Vad gör hon när ingen ser?

– När ingen ser gillar Sally att göra saker hon vet att hon inte får göra. Till exempel bita på möbler, ta någons strumpa eller försöka slicka upp smulorna på köksbänken. Busa helt enkelt. 

Vad är Sallys favoritmat?

– Sallys favoritmat är hennes torrfoder med lamm. Ibland får hon även lamm våtmat. Hon tycker också om gurka, banan och morot. Hon har fått prova vitkål, vattenmelon och mjukost som hon också gillar. När vi äter våfflor eller pannkakor brukar hon få smaka en liten bit och det ÄLSKAR hon! Torkad lammlunga och viltgodis (älg/ren/gjort) är också favoriter. 

Vilken är hennes favoritplats?

– Hennes favoritplats är soffan eller ligga på mattan vid altandörren i köket…..gärna med dörren på glänt så hon får lite vinddrag. Hon älskar också att vara på vårt landställe….då ligger hon gärna på mattan vid ytterdörren och kan hålla koll på vad alla gör. Kylmattan är också en favorit när det är varmt. 

Är din hund nästa Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och med en liten längre presentation här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).

Aktuellt