Månadens Sötnos – Rocky

Månadens Sötnos – Rocky

Det här är Rocky, eller Skutegårdens Quentin Tarantiono, som den söta Welsh corgi cardigan heter i stamtavlan. Idag är han 6 månader och älskar att busa med sina kompisar. Vi ställde några frågor till matte Helen om hur hennes ”bustrolls” vardag ser ut.

Hur mötte du Rocky?

– Jag hälsade på hos Skutegårdens Kennel och blev helt fast i rasen. Jag hade turen att ägaren då skulle para en tik så jag  blev ju eld och lågor och räckte upp handen.  Allt fortlöpte bra och Rocky kom till världen, och ingen var lyckligare än jag! 

När är han som gladast?

– Som gladast är han nog när han får springa fritt i skogen med sina andra vänner han bort med, som är Molo, en 9-årig Shetland sheepdog och Simba, en papillon på 3 år.

Vad gör han om dagarna?

– Vi har olika aktiviteter för oss. Vi har redan hunnit ställt ut på en inofficiell utställning och där gick bra för Rocky, vi kommer fortsätta och ställa ut – det är så roligt.

– Vi har också provat på lite viltspår. Från början var det lite läskigt med blod och klöv, men nu är det väldigt intressant och han spårar gärna. Man ser att han tycker det är kul.

Om vi frågar Rocky vad han INTE tycker om, vad skulle han svara tror du?

”Mindre kul är när matte får för sig att jag ska duscha, hon fattar ju inte att jag blir blöt! Men jag blir fin efteråt…” – så skulle nog Rocky svara.

Vad gör han när ingen ser?

– Rocky är ett litet bustroll när man inte ser. Han bär gärna ut alla skor på gräsmattan så man får leta skor när man ska gå ut. Men i övrigt är han väldigt snäll och han har inte bitit sönder någon sko… än…

Vad är Rockys favoritmat?

– Han är väldigt matglad och gillar all mat, mest får han Much färskfoder. Han skäller gärna på sina kamrater för att se om de fått något godare

Vilken är hans favoritplats?

– Under bordet i köket, på rygg, eller i soffan på magen.

– Rocky hälsar glatt till alla och ger massor av goa nospussar. Han är världens goaste hund! 

Är din hund nästa Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och med en liten längre presentation här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).

Aktuellt