Månadens sötnos – Neddie

Månadens sötnos – Neddie

I varje nummer av tidningen Härliga Hund utser vi Månadens sötnos som får äran att vara med på omslaget. I nummer 11/ 2019 är det blandisen Neddie.

Neddie är en blandning mellan golden retriever och border collie, i alla fall så är det vad man tror, men riktigt säkert vet man inte. Han kom till Karlstad och Elin Eriksson och hennes sambo Simon för snart ett år sedan via organisationen Hundar utan Hem.

Hur träffade ni Neddie?

Hundar Utan Hem räddade Neddie ifrån ett så kallad ”dog pound” på Irland, från att bli avlivad. De hade kört hela vägen ifrån Irland till Sverige för att ge Neddie och flera andra hundar en andra chans till ett lyckligt liv.

 

Varför blev det just Neddie?

Vi såg en bild på Neddie på Hundar utan Hems hemsida, och det blev ett så kallad ”en bild säger mer än tusen ord” ögonblick. Vi föll för honom direkt. Dessvärre var Neddie redan bokad och skulle adopteras till någon annan. Men vi kunde ändå inte riktigt släppa tanken på honom.  Det här hände dagarna precis dagarna innan jul och jag vet att jag sa för mig själv: ”Jultomten, mamma har alltid sagt att du finns, kan du inte ge oss Neddie i julklapp.”

På juldagen befinner jag mig hos min bror och ska precis till att sätta mig i bilen när telefonen ringer. Det är Hundar utan Hem som ringer och berättar att Neddie är avbokad och att de gärna vill att vi adopterar honom.

Herregud tänkte jag, tomten finns och hade hört min önskelista. Så varför vi fick Neddie, det är bara tomten som vet! Men vi är evigt tacksamma över att vi fick förtroendet av Hundar utan Hem att adoptera Neddie.

Hur ser en vanlig dag ut i Neddies liv?

Neddie vaknar upp och väcker oss genom att hoppa upp i sängen och pussa oss. Om Neddie märker att vi är vakna vill han inte att vi ligger och drar oss, utan vi ska upp på en gång! Helst ska vi ta oss vår kaffekopp, sätta oss och soffan och kolla på nyhetsmorgon alla tre tillsammanas. Då är han nöjd. Sedan följer Neddie antingen med husse till jobbet eller så stannar han hemma med matte som studerar.

Neddie extraknäcker även lite på mattes jobb ibland, på ett behandlingshem. Där följer han med matte och patienter på härliga promenader, vilket är mycket uppskattat hos både patienterna och Neddie!

När Neddie är hemma och har tid över ligger han ofta ute på balkongen, filosoferar och tittar på omgivningen, något han har gjort sedan första dagen i Sverige. Annars kan de bli hjärngympa i form av sök eller spel.

Dagens sista runda vid tio-tiden och då brukar Neddie roa sig med att leta rätt på sina taggiga vänner, igelkottarna! I området där vi bor finns det mycket igelkottar och Neddie vet exakt var de brukar vara och går med bestämda steg, svansen i vädret och huvudet som en uggla och letar rätt på dem. Det har till och med hänt att han har glömt bort att kissa för han är så ivrig i att leta efter sina taggiga vänner.

Vid dagens slut blir de mys i soffan, helst mellan matte och husse på rygg. Något mys matte och husse sinsemellan blir de inte, då blir de voff och så trycker sig Neddie in emellan oss vill vara med och pussas..

När blir Neddie extra lycklig?

När han få vara ute och kasta frisbee, träffa andra hundar och människor. Han blir även väldigt tillfreds när ligger på rygg och blir kliad.

Neddie blir även extra lycklig när han får springa lös på gården hos sin farmor och farfar. Och där får han även leka med sin faster Nova på fyra ben. Vi brukar säga att Neddie har varit lite av en terapihund för Nova, då hon (innan hon träffade Neddie) var osäker vid hundmöten.

Vad tycker Neddie inte om?

Att vi inte bor i hus och har en trädgård som han kan hänga och filosofera i varje dag.

Vilken är Neddies favoritplats?

Balkongen.

Vad är det bästa med Neddie?

Att han är så kärleksfull och genomsnäll mot alla. Samt otroligt lättlärd och anpassningbar.

Har du Månadens sötnos där hemma?

Vill du att din hund ska bli Månadens sötnos i Härliga Hund? Då ska du mejla en högupplöst bild av god kvalitet till red@harligahund.se. Skriv en liten berättelse om din hund och glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer.

Aktuellt