Månadens Sötnos – Miwok

Månadens Sötnos – Miwok

Visst är han söt som socker Miwok, eller Malamutepacklife’s Miwok, som hans fullständiga namn är. Det bästa han vet är att köra drag, vilket inte är så konstigt, som den Alaskan Malamute han är. Matte Emelie Bejrö berättar här mer om sin fina hund som strax får en DogBox hemskickad till sig för att han blev utvald till Månadens Sötnos i tidningen Härliga Hund.

Berätta lite mer om din hund, vad heter han egentligen och hur gammal är han?

Han heter faktiskt Miwok i stamtavlan, Malamutepacklife’s Miwok. Det var så fint så vi ville inte byta namnet. Han fyllde 2 år 11/9.

Hur mötte du Miwok?

– Jag och uppfödaren var bekanta sedan tidigare genom Instagram och vi stod på kö till en valp från Kennel Malamutepacklife. När vi sedan mötte Miwok första gången hemma hos uppfödaren, tror han var 5-6 veckor då så fastnade vi för honom direkt!

När är han som gladast?

– När han får leka hej vilt med sin kompis Ember, som också bor i hushållet! Och när han får göra det rasen är avlad för – dragträna!

Vad gör han om dagarna?

– Då hänger han med kompisen i deras stora och fina hundgård. När matte kommer hem är det aktivitet ute och sedan myser vi gott i soffan!

Vad tycker Miwok inte om?

– Att bli borstad. Vilket är lite av ett dilemma med den pälsen..!

Vad gör han när ingen ser?

– Då tjuvar han strumpor!

Vad är Miwoks favoritmat?

– Färsk lax!

Vilken är hans favoritplats?

– Precis vid soffan, på mattan nedanför mina ben, där ligger han alltid och sover på kvällarna. Det tycker han om!


Är din hund Månadens sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens sötnos. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven, en trevlig historia om din hund och hans/hennes personlighet och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer till dig själv.

Skicka detta till:

red@harligahund.se    Märk med Månadens Sötnos i ämnesraden.

Du kan också ladda upp en bild på vårt Facebookflöde.

Den som blir utsedd till Månades sötnos vinner ett paket från DogBox.

Aktuellt