Månadens Sötnos – Mimmi

Månadens Sötnos – Mimmi

Här har ni en riktig sötnos, hon heter Mimmi och är en snart 3-årig papillon-tjej. Hon är världens spralligaste, gladaste och busiga lilla tjej. Det hävdar i alla fall Mimmis matte Stella Fielding, och nog ser Mimmi både sprallig och busig ut.

Hur mötte du Mimmi?

– Jag träffade Mimmi första gången hos hennes uppfödare i Säffle. Jag föll pladask för den lilla fluffblollen på 10 veckor. Ett riktigt yrväder och såklart skulle hon med hem.

När är hon som gladast?

– Absolut gladast blir hon när matte och husse kommer hem från jobbet! Då kan hon till och med yla högt av lycka. Hon älskar även att träna Nosework! Nyligen fick vi vår första rosett för godkända sök i en clearround.

Vad gör hon om dagarna?

Om dagarna brukar Mimmi om att leka med sina kompisar så fort chansen ges. Annars vaktar hon gården genom sitt fönster medan matte och husse jobbar. 

Vad tycker inte Mimmi om?

Mimmi ogillar verkligen att bada! Det är det absolut värsta hon vet. Lite tråkigt nu när vädret varit så varmt, men en dusch då och då får man stå ut med.

 Vad gör hon när ingen ser?

Mimmi är en väldigt skötsam hund men när ingen ser kan man ibland hitta henne grävades i mattes pallkrage. 

Vad är Mimmis favoritmat?

 Förutom hennes torrfoder fullkomligen älskar Mimmi falukorv.

Vilken är hennes favoritplats?

Hennes favoritplats är hemma på fönsterbänken bakom gardinen, där hon har utsikt över allt som händer hemma på gården. 

Är din hund nästa Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och med en liten längre presentation här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).

Aktuellt