Månadens Sötnos – KIROS

Månadens Sötnos – KIROS

Även om man är en stor och lite till åren kommen rhodesian ridgeback så kan man vara en riktig sötnos! Det visade sig i nr 10 av tidningen Härliga Hund där mysiga Kiros, dryga 11 år, utsågs just till Månadens Sötnos.

Matte Emmelie, berätta lite mer om Kiros. Vad är han för kille?

– Kiros heter egentligen SE VCh Mohaget’s Meus Marvel, han är 11,8 år och av rasen Rhodesian ridgeback.

Hur kom han in i ditt liv?

– Jag mötte Kiros första gången hos hans uppfödare. Kiros var då en liten brun buse som älskade att väcka alla sina syskon på morgonen eftersom han tyckte att de sov alldeles för länge. Kiros flyttade sedan hem till mig vid 8 veckors ålder och vi har varit oskiljaktiga sen dess. 

När är han som gladast?

– Kiros är som gladast när han får spåra och då helst viltspår, han älskar att jobba och vara till lags vilket är ganska otypiskt för en Rhodesian Ridgeback. 

Vad gör han om dagarna?

– På dagarna ligger han mest och sover när jag jobbar eller är i skolan, orken börjar bli sämre hos honom. Han vill gärna ligga under ett varmt täcke och gärna att han får någon kudde eller två också.

Han brukar också gärna stanna upp och njuta av livet på promenaderna, en riktig filosof är han och speciellt nu på äldre dar.

Ibland händer det att han träffar på någon kompis som han kan busa lite med för det finns det alltid ork till. 

Vad tycker Kiros inte om?

– Kiros avskyr regn, kyla och andra hundar som skäller, dom undviker han gärna, han tycker inte heller om göra rent sina öron. 

Vad gör han när ingen ser?

– När ingen ser så snor han din sittplats och har du lämnat något smaskigt på bordet kommer han sluka det direkt du inte tittar. 

Vad är Kiros favoritmat?

– Kiros älskar nästan all mat men favoriterna, förutom hundmat, är crème fraiche, ärtsoppa, köttfärs och morötter. 

Vilken är hans favoritplats?

– Favoritplatsen är att ligga tätt bredvid mig i soffan och gärna under en filt.

Är din hund nästa Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och med en liten längre presentation här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).

Aktuellt