Månadens Sötnos – Herkules

Månadens Sötnos – Herkules

”Vår franska bulldogg Herkules är en jätterolig och social liten kille på 7 år som alltid vill vara i centrum. Han spexar och är familjens clown, han charmar alla – ung som gammal!”. Så skrev Herkules matte Zandra till oss på Härliga Hund-redaktionen, och vi kan bara hålla med – vilken charmör!

Hur mötte du Herkules?

– Vi köpte Herkules som liten valp, han valde ut vår dotter genom att direkt komma fram och börja gosa. 

När är han som gladast?

– Herkules är väldigt resvan och har rest runt mycket i Europa, vi har bilat runt sen han var liten valp och han har varit med på alltifrån tivolin, museum, kyrkor till finare restauranger och såklart även legat och solat på stranden vilket han älskar. 

– Ute på stan så charmar Herkules alla, unga som gamla, kommer det en skolklass så trivs han allra bäst, då spexar han och sen slänger han sig på rygg mitt i bland alla barnen så alla ska se honom och kunna klappa och prata. Han söker alltid ögonkontakt och räknar med att alltid få ett svar tillbaks.

Vad gör han om dagarna?

– Han är en riktig liten spexare, jätterolig och supersocial liten kille som ALLTID vill vara med.  Han ser till att han får uppmärksamhet och man faller direkt för hans charm.

– Herkules har varit sällskapshund med matte i sjukvården, som personlig assistent, och med äldre. Han är väldigt uppskattad då han är lugn och trygg och håller sig nära.

Vad tycker inte Herkules om?

– Han avskyr regn och snö, så de dagarna stannar han helst inne och myser. Och varje söndag så är det bastu som gäller i vår familj och får inte Herkules vara med så sitter han utanför och skriker/gråter. 

Vad gör han när ingen ser?

– När ingen ser brukar Herkules passa på att smaka på mattes soffkuddar, det är runda snygga kuddar med en stor knapp i mitten som han självklart ska bita bort.  Matte har fått köpa många kuddar…

Vilken är hans favoritplats?

Herkules favoritplats är nära intill någon i familjen, helst i soffan men även snarkandes på huvudkudden (han har en egen kudde) i sängen där han tar stor plats. Matte har köpt en extra stor dubbelsäng för att alla ska få bra plats.

Är din hund nästa Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och med en liten längre presentation här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).

Aktuellt