Månadens Sötnos – Daisy

Månadens Sötnos – Daisy

I tidningen Härliga Hund nr 9 hittar vi Daisy som Månadens Sötnos. Daisy bor i skärgården på Värmdö. En härlig plats för en hund som tycker det är toppen att bada och simma.

Matte Josefina – berätta lite mer om din hund. Vad är det för ras och hur gammal är sötnosen?

– Daisy är en Portugisisk vattenhund på sex år. Daisy är en glad, snäll och en härlig familjehund.

Hur mötte du Daisy?

– Daisy föddes hemma i vårat hus. Hon var en av elva valpar som vår Molly fick. Det är kul att ha båda mamma och dotter. Molly lärde Daisy mycket om livet redan från början. 

När är hon som gladast?

– På sommaren tycker Daisy om att åka motorbåt. Gärna ligga längst fram som ett kuttersmycke. Snö är också toppen på vintern. Daisy är en väldigt social hund. Hon tycker att det är toppen när det kommer hem gäster. Eller när hon jobbar som Besöks- och Terapihund. 

Vad gör hon om dagarna?

– Daisy jobbar som Besöks- och Terapihund 1-2 ggr per vecka. Annars är hon hemma med sin mamma Molly. De busar mycket tillsammans. De är ute på promenader i skogen eller vid havet. Daisy tycker det är kul med aktiveringsspel. Jag tränar Daisy så hon lär sig nya saker till jobbet.

Vad tycker Daisy inte om?

– Duscha är ganska tråkigt tycker hon men det funkar bra.

Finns det något bus i Daisy, något som hon gör när ingen ser?

– På kvällen när ingen ser eller hör brukar hon gå in i sovrummet och bädda upp sängen. Så täcken och kuddar ligger i en enda röra. Då tar hon gärna med sig en av husses och mattes skor också.

Om Daisy själv får välja, vad äter hon helst?

– Räkor är hennes favorit.

Vilken är hennes favoritplats?

– Under vår öppna spis är det det som en liten grotta och där älskar Daisy att ligga.

Är din hund nästa Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och med en liten längre presentation här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).

Aktuellt