Månadens sötnos – Busan

Månadens sötnos – Busan

I varje nummer av tidningen Härliga Hund utser vi Månadens sötnos som får äran att vara med på omslaget. I nummer 8 2019 är det posavski gonic Busan.

Busan är en tik på tre år som egentligen heter Toarps Bilja, hon kallades Bilja bus när hon var liten sedan blev det Busan och det har verkligen stämt in på henne! Busans matte heter Emma Ponton.

-Min dåvarande sambo och hans familj har tre jakthundar (bland annat Busans moster), berättar Emma, det var så vi fick upp ögonen för henne. Vi såg henne på bilder, fem månader gammal och jag tyckte inte hon var så värst söt, men vi åkte ändå till Blekinge för att träffa henne. Där och då blev jag övertalad till att hon skulle med hem, och så blev det.

Fart och fläkt

Efter bara några dagar hemma hade hon fått leva upp till sitt namn Busan, det var fart och fläkt och kuddarna var inte hela många dagar. Men Emmas hjärta smälte mer och mer för varje dag hon klev in genom dörren och Busan stod där viftandes på svansen. Emma började gå på kurser, aktiviteter och rätt så snabbt var de två bästa vänner och nu tre tuffa år senare skulle Emma aldrig kunna tänka sig ett liv utan henne.

-Den kärleken man får tillbaka! Med henne vid min sida har vi klarat det mesta, säger Emma. Nu kör vi agility som hon är superduktig på och gillar att göra.

Gillar viltspårning

Men den absoluta favoriten för Busan är nog gå i skogen. Då är hon som gladast. Även vid viltspårning och första släppet på vildsvin. Busan var otroligt duktig på att driva, skötte sig utmärkt så Emma tror det blir fler gånger och förhoppningsvis någon jakt.

Förr var det en del inredning som strök med när Busan hade sina ryck. Idag är hon en väldigt snäll och lätt hund som inte hittar på för mycket tokigheter. Men sluta jaga fåglar på promenaderna har inte minskat så ibland hänger matte efter som en vante…

Min fina Busan

-Men jag har lärt mig så otroligt mycket av henne och vad vi klarar av. Trodde aldrig jag skulle ha en hund och lyckas uppfostra henne själv så bra och ha så himla roligt tillsammans med. Har alltid hört att hund är mycket bry och tidskrävande, men jag skulle aldrig klarat mig utan henne, min fina Busan.

Har du Månadens sötnos där hemma?

Vill du att din hund ska bli Månadens sötnos i Härliga Hund? Då ska du mejla en högupplöst bild av god kvalitet till red@harligahund.se. Skriv en liten berättelse om din hund och glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer.

ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Veterinären svarar

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?