Månadens sötnos – border collien Tootsie

Månadens sötnos – border collien Tootsie

Tootise är en fyraårig border collie som gillar att träna. Såklart! Men hon tycker också om att leka med pappa Chip och kompisen Diesel. Och hon älskar sin matte Britt-Louise!

Tootsies riktiga namn är Tending Cosy. Första gången Tootsies matte Britt-Louise Malm mötte Tootise var hon bara sex veckor gammal.

– Tootsie är dotter till min hanhund Chip (Borderness Halvan) och hon är född i Finland. Kullen bestod av sex valpar, och jag fastnade direkt för Tootsie eftersom hon visade sig vara en pigg, framåt, orädd valp med stark personlighet, säger Britt-Louise.

Tootise var bara sex veckor första gången hon mötte matte Britt-Louise Malm.

Vad gör Tootsie på dagarna?

Hon umgås med familjens övriga hundar, ett antal golden retrievers och sin pappa Chip. Vi försöker alltid hinna med att träna varje dag. Det kan bli ett pass med vallning i fårhagen, ett bruksspår, uppletande eller lydnadsträning. Tootsie får gå på promenader varje dag och får ofta springa lös på tomten med Chip och goldenkillen Diesel. De älskar att jaga varandra och då går det verkligen undan. Tootsie har blivit otroligt fixerad vid mig och skulle helst vilja följa med på allt jag gör. Hon är alltid redo att jobba. På kvällarna när vi sitter en stund framför teven kryper hon oftast upp i mitt knä och då är hon salig av lycka. På natten ska hon alltid sova intill min säng. Den första av hundarna som hälsar mig godmorgon med en lätt puff i ansiktet är Tootsie.

När är Tootsie som lyckligast?

När hon och jag jobbar tillsammans och när hon får leka jaga med pappa Chip och goldenkompisen Diesel.

Vad gör hon när ingen ser?

Önskar jag visste det. Hon är så lyhörd så det är omöjligt att smyga sig på henne.

Vilken är hennes favoritplats?

På dagen i någon av hundbäddarna helst där övriga familjen är och på kvällen på en hundfäll intill min säng. Vår skogstomt är också en högt älskad plats. När hon jobbar är det utan tvekan i fårhagen.

Favoritmat?

Blodpudding, lever och köttbullar. Hon gillar också råa ägg. Naturligtvis äter hon också hundfodret med glädje men hon blir extra lycklig när maten toppas med någon av nämnda favoriter.

Vad tycker Tootsie inte om?

Hon gillar inte om främmande hundar är allt för påflugna. När det gäller mat äter hon i stort sett allt men hon är inte så matglad som våra golden, de kan till och med gilla en bit äpple, morot eller gurka.

Är din hund Månadens sötnos?

Skickar du in ditt bidrag har din hund chansen att bli Månadens sötnos. Då kommer din hund med på tidningen Härliga Hunds omslag. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven, en trevlig historia om din hund och hans/hennes personlighet och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer till dig själv.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild på vårt Facebookflöde.

Den som blir utsedd till Månades sötnos vinner ett paket från DogBox.

 

 

 

 

Aktuellt