Månadens sötnos – Biran

Månadens sötnos – Biran

– Biran älskar alla människor, barn som vuxna, och kärleken är oftast besvarad, säger matte Anette från Skutskär. På promenaderna så charmar Biran de flesta med sin glada utstrålning.

Månades Sötnos är av rasen clumber spaniel och heter Clurotts Bavaria men kallas för Biran. Hon är 15 månader och det var kärlek vid första ögonkastet när familjen gjorde sitt första besök hos uppfödaren.

Hur mötte ni Biran?

– Vår vuxna dotter hjälpte till att leta hund till oss efter att vår förra vovve gick bort. Först tänkte vi inte skaffa någon mer hund, men det blev väldigt tomt och trist hemma så vi ändrade oss. Vilket vi inte har ångrat en sekund, förklarar Anette.

När är hon som gladast?

– Biran älskar att leka med dotterns aussie Nitro och att vara ute i skogen på långa promenader, hon springer gärna lös tillsammans med Nitro när det är möjligt. För att vara en clumber är Biran supersnabb på att springa. Med Nitro som dragplåster skulle nog Biran vinna vilket clumber-race som helst.

Vad gör Biran när ingen ser?

– Vänder man ryggen till hoppar hon upp med framtassarna på diskbänken eller köksbordet för att kolla om vi glömt någon mat framme. Hon älskar att äta allt, såväl hundmat som något annat gott ur kylen.

Finns det något som hon inte gillar?

Att kliva upp tidigt på morgonen. Hon ligger helst och slappar till 08.00.

Har hon några egenheter?

Samtidigt som Biran är den snällaste hund man kan tänka sig så är hon den envisaste också.
Man måste verkligen lirka med henne för att få henne att göra som man vill. Tålamod är ett måste annars sätter hon sig på tvären direkt.

Något extra skoj som hänt Biran?

Vi har ställt ut henne en del och på hennes första utställning blev hon Best in show.

Hur kommer det sig att hon fick namnet Biran?

– Alla hennes helsyskon är döpta efter ölnamn på B.

 

Vad är det bästa Biran vet?

– Det bästa Biran vet är när vi åker till sommarstugan utanför Leksand. Där tar hon sig ett dopp i sjön eller bäcken när hon får chansen. Eller så sitter hon på altanen och tittar ut över sjön och bara softar.

Är din hund Månadens sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens sötnos. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven, en trevlig historia om din hund och hans/hennes personlighet och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer till dig själv.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild på vårt Facebookflöde.

Den som blir utsedd till Månades sötnos vinner ett paket från DogBox.

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret