Hundmassage

Lär dig massera din hund – 5 grundgrepp

Lär dig massera din hund – 5 grundgrepp

Lugnande beröring. Både människor och hundar har punkter på kroppen där beröring är lugnande. Dels framme på bröstet och dels i nacken. Det här kan du använda på hunden i andra sammanhang också. Lägg en hand nedanför halsen framme på hundens bröstkorg och smek mjukt.

Vill du lära dig hundmassage? De här fem grundgreppen kan du prova om du vill börja massera din hund. Ta det försiktigt och var uppmärksam på hur din hund reagerar.

massage2

Cirklar

Använd hela handen (variera lite med mjuka fingertoppar) i cirkulerande rörelser vid hundmassage. Börja längs de stora muskelgrupperna. Långa svepande drag längs med sidorna, som när du klappar, fast med mera tryck.

massage3

Petrissage

Gammal klassisk knådning av bästa sort. Här kan man variera med hela handen-grepp eller bara tumme och fingrar. Du bearbetar både huden och musklerna, men tänk på att inte ta i med naglarna. Variera trycket.

massage4

Pressur

Pressur är taktiken när du stöter på en muskelknuta vid hundmassage. Tryck på knutan och håll några sekunder. Du känner av hur hårt tryck du kan applicera.  Om det här verkar göra ont på hunden så tryck lättare. Rådfråga veterinär om problemet kvarstår.

massage5

Friktioner

Gnidningar med fingrarna med olika tryck beroende på var du masserar. Friktioner är som små cirklar som görs med två eller tre fingrar. På kinderna, på huvudet och över nosryggen är det skönt med mjuka friktioner.

massage6

Effleurage

Det här är bra både som inledningsmassage och som avslutande beröring.  Använd hela handflatan i långa lugnande rörelser. Stryk hunden lätt och långsamt över hela kroppen.

 

 

 

ANNONS

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu