Köp och sälj hundsäkert på ny sajt

Köp och sälj hundsäkert på ny sajt

Hundnet.se är namnet på en ny plattform som ser till att hundköpet sker på ett tryggt och säkert sätt, både för köpare och säljare – och för hunden så klart!

Idén att sätta upp den trygga plattformen för att kunna genomföra trygga hundaffärer kom till skaparna i början av 2020. Det var då allt mer rapporter om smuggelhundar, oseriösa uppfödare och felplaceringar uppmärksammades.

Ett problem när det gäller hundsmuggling är de annonssajter där dessa hundar förmedlas, de är i princip omöjliga att avgöra om en hund säljs av en seriös uppfödare eller av en illegal hundsmugglare. För att råda bot på detta startade grundarna alltså den nya sajten för förmedling av hund: Hundnet.se, där sajten är integrerad med Bank-id och chipnummer kopplat till Jordbruksverket.

– Vi är en bättre anpassad plattform som vill utmana andra annonssajter när det kommer till att förmedla hundar. Målet med vår plattform är att hjälpa människor att på ett säkert sätt skaffa hund, där både säljare och köpare känner sig trygga. Viktigast av allt är dock att inte fler hundar far illa, säger Annie Lidén, medgrundare till Hundnet.se

Som ett led i att utveckla sidan inleder Hundnet.se nu ett samarbete med Svenska Djurskyddsföreningen, som länge arbetat med att motverka illegal handel av hundar både inom Sverige och EU, bland annat genom att försöka påverka köp- och säljsidor att införa legitimering av de som vill sälja hundar.

Hundnet.se’s system med Bank-Id innebär att hundköparna kan vara helt säkra på vem de köper sin nya familjemedlem av.

– Det här är en lysande idé som underlättar för seriösa hundköpare och försvårar för oseriösa säljare. Hundnet.se har gjort precis det som vi och andra djurskyddsorganisationer har bett de stora aktörerna att göra, säger Maria Lönn, generalsekreterare på Svenska Djurskyddsföreningen.

Aktuellt