Kommer hunden ihåg dig efter tio år?

Carly blev slutligen återförenad med sin hund Abby hemma i Apollo, USA.

Kommer hunden ihåg dig efter tio år?

Efter att inte ha setts på tio år, tror du att din hund kommer att känna igen dig? Carly Suierveld i Apollo, USA, är säker på det. Förra månaden mötte hon sin hund Abby för första gången på ett decennium.

– Det är underbart, det var så bra att träffa henne igen, berättar Carly Suierveld. Hon skällde på mig i början, men nu kryper hon nära och det verkar som om hon kommer ihåg vem jag är.

Abby, en svart labradorblandning, försvann från familjen Suiervelds hem i Apollo, USA, för 10 år sedan. Carly var 12 år vid tiden.

Abby försvann

-Jag blev var helt förstörd och vi gjorde verkligen allt för att försöka hitta henne, säger hon. Vi satte upp flygblad upp över hela grannskapet. Vi bor i ute på landet, så vi gjorde vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt.

Men de hittade aldrig Abby och tillslut insåg familjen att det vara lika bra att acceptera tanken på att deras hund nog hade dött.

Tio år senare fick Carlys mamma Debra ett samtal från ett djurskydd. De sa: ”Vi har din hund.”

Debra svarade: ”Det är omöjligt.” Men det var verkligen Abby – hon hade en mikrochip som identifierade henne.

Men när Debra ringer Carly för att berätta de goda nyheterna blev Carly först väldigt förvirrad. Det hade ändå gått tio år sen Abby försvann och Carly var bara ett barn på 12 år när det hände. Mycket hade hänt i livet sen dess. Carly säger att hennes mamma ”berättade historien om hur de hittade Abby ett par städer bort och jag var bara i chock. Jag ville verkligen komma hem på en gång”, säger Carly.

Minns Abby?

Så, minns Abby verkligen henne?

-Jag tror verkligen det, säger Carly,  hon stannade i mitt rum hela första natten efter vi träffades igen.

Frågan är vad Abby har gjort och var hon har varit de senaste tio åren, men det är ingen som vet. En sak är säker, om Abby kunde prata skulle hon säkerligen ha några goda historier att berätta.

( Källa: New York Times)

 Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Att låta min hund bli någon annans

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vinn boken ”Ett litet steg på vägen”