Härliga Hund fotografier bebis och hund

Tidigt i somras fick Härliga Hunds redaktion dessa bilder av Kaisa Stiernström på hennes egen hund Melvina och hennes bästa väns bebis.

Kajsas hundfotografier

Vi fick in några bilder till redaktionen. Häpnadsväckande vackra. Varsågod och njut.

Vi efterlyser ofta bilder på harligahund.se. Det ger alltid ett fantastiskt resultat – vi mottar många underbara, roliga, helknasiga men alltid personliga bilder. Tidigt i somras fick vi dessa bilder av Kaisa Stiernström på hennes egen hund Melvina och hennes bästa väns bebis.

Berätta om din hund Melvina!

Melvina är 5 år gammal och är en samojed. Hon är extremt glad för människor och djur, stora som små. Något av det bästa hon vet är att följa med mig på nattpassen på jobbet, ett LSS-boende för personer med funktionsnedsättning. Hon är sällan rädd för något, utan oftast nyfiken och positiv. Hon älskar att sova i sängen, även om hon blir alldeles för varm. I sängen ska också hennes favoritgosedjur, Pandan, alltid vara med.

HÄRLIGAHUND Härliga Hund

Men vem är den lilla bebisen?

Bebisen heter Ebbe, han är 6 månader på bilden. Ebbes mamma heter Caroline.

Hur blev dessa bilder till?

Jag brukar ofta fotografera. Melvina är så van vid att bli fotograferad jämt. Ebbe brukar jag också ta bilder på, hans mamma uppskattar det jättemycket och han blir verkligen bra på bild. Men just vid det här tillfället så var det egentligen bara tänkt att jag skulle fotografera Ebbe enskilt. Han låg i sängen och sprallade. Under tiden som jag fotograferade så hoppade Melvina upp i sängen och tyckte att det var hennes tur att få vara med Ebbe nu. Kan utan tvekan säga att det var ett helt underbart ”moment”. Jag och Caroline, blev så rörda över hur de samspelade med varandra och hur glada de blev av varandras sällskap där i sängen. Vi visste sedan tidigare att de tycker om varandra, men det här tillfället var väldigt speciellt. Att jag även hade kameran just där och då var mitt i prick.

HÄRLIGAHUND4HÄRLIGAHUND5

Hur fotograferade du bilderna?

Jag fotograferade med min systemkamera, vilket jag alltid gör när jag tar lite mer planerade bilder. Jag är ofta noga med ljusinsläppet i rummet. Skulle vilja säga att bra ljus är grunden till en bra bild. Sen älskar jag ljusa bilder, där även annan omgivning omkring är ljus och enkel. Detta gör att motivet verkligen hamnar i fokus.

Slutligen, berätta lite om dig själv.

Mitt namn är Kajsa, jag är 27 år. Bor i Helsingborg. Jobbar inom omsorgen, vilket jag gjort sedan studenten. Har haft hund hela mitt liv, jag klarar inte av ett liv utan hund. Har alltid älskat att fotografera, men har alltid hållit det på en hobbynivå, just för att jag inte vill tröttna på det. Det är något speciellt med att fotografera och sedan spendera tid i Photoshop för enklare redigering, det ger mig mycket ro på något vis. Det roligaste att fotografera är såklart barn och djur, eftersom man aldrig vet vad som kan hända riktigt.

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Att få den utvalda

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…