3 frågor till

Jenny Engström på STF – Svenska Turistföreningen

Jenny Engström på STF – Svenska Turistföreningen

Många är vi som kommer att förlägga sommarledigheten år 2020 efter skogens stigar. Foto: Getty Images

Vad ska vi göra på vår semester i år, nu när det rekommenderas att vi ska hålla oss mer på hemmaplan?

Om man nu ska se något positivt med coronautbrottet så är det att alla rekommendationer säger att vi ska vara ute i naturen. Jag brukar själv ha en enorm beslutsångest vad vi i familjen ska hitta på. Vi har löst det med den klassiska blindbocksleken. Ta en karta över ditt närområde. Blunda, peka och åk dit. Vandring är ju en ultimat aktivitet med hunden och det finns massor av härliga leder över hela Sverige. Ta med en härlig matsäck, sätt på ett par sköna skor och njut av ”er” vandringsled.

Får man ta med sig hunden till STF:s anläggningar?

Nästan alla av våra 250 boenden över hela Sverige välkomnar hundar. Varje STF-boende anger på sin sida om husdjur är tillåtna eller inte, men det kan vara klokt att höra efter om tillgängligheten. Som medlem i STF får du rabatt på ditt boende.

Vad ska man tänka på när man ska ut och vandra med sin hund?

Läs på lite i förväg, var flexibel och visa hänsyn. Vi rekommenderar att du även har koll på allemansrätten. Anpassa etappens längd efter din hunds kondition, ras och hälsa. Glöm inte att ta med vatten- och matskål samt hundsele som gör att du slipper hålla i kopplet. På så sätt kan du ägna all din energi åt att njuta av naturen.

Jenny Engström, kommunikationsansvarig hos Svenska Turistföreningen tipsar: Köp inte massa nya grejer – hyr eller låna. Ha alltid med karta. Sköna skor och lätt packning. Ta med hem det du tar med ut. Kom ihåg att njuta, många stopp och mycket fika. Foto: Ture Engström

 

ANNONS

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu