Jag och dogsen på semester

Jag och dogsen på semester

Jag har haft semester. Fyra veckor med knappt något alls bokat i kalendern, för att ha tid att göra semestriga grejer. Ni vet, sådant som man vill göra istället för sådant som man måste göra.

Vad jag har gjort under min semester?

Hjälpt till att riva ett alldeles för välbyggt förråd – jag ska få ett eget litet hus att använda som kombinerat kontor och fotostudio. Lyx! Och då måste det lilla huset ställas någonstans. Där stod ett förråd i vägen. Det gör det inte längre.

Hållit kurs. Fast mycket mindre än jag brukar, ett par kvällskurser och en helgkurs. Hallå – det är ju kul! Det räknas inte som ”jobb”.

Skrivit layout och textkommentarer på provtrycket på min kommande bok. Gått igenom kommentarer från fem andra som gjort detsamma tillsammans med min förläggare. Bytt framsidebild (igen!). Redigerat alla 96 bilder som är med. Tagit om 4. Det blir skitbra när det blir klart – och det är det snart!

Gjort film med fyrbenta

Skapat filmat material till en onlinekurs om självförtroende för fyrbenta. Både jag och dogsen har haft väldigt roligt under inspelningarna! Lärt mig redigera film på nya sätt. Försökt spela in ett intro till sagda kurs ihop med min kollega utan att skratta hysteriskt – ni vet sådär att man inte kan sluta, får slut på luft och ont i magen, och tårarna rinner över sminket. Misslyckats med just den delen. Men det blev bra till slut.

Gått kurs. Lärt mig tillräckligt mycket om nosework för att inse hur extremt lite jag vet om både sporten och hundars luktsinne. Älskar att vara nybörjare! Totalt imponerad av Valle, som har tagit till sig nosework med stor glädje och entusiasm.

Äntligen bokat fotograf för att få vettiga företagsbilder på mig och mina kollegor – både tvåbent och fyrbenta.

Genomfört tre helt olika fotograferingar, alla tre lika roliga och inspirerande.

Gått extra långa promenader

Suttit på café ihop med min själsfrände och tillika man, druckit kaffe latte med vanilj, tittat på folk, pratat om livet, och ätit för många kakor. Promenerat genom Hässleholm, Lund, Malmö och Köpenhamn (inte samtidigt).

Tittat på konst på Wanås slott.

Varit på stranden en hel gång.

Gått extra långa promenader i skogen.

Planerat för framtiden. Både nästa vecka, nästa år, och om tio år. Väl medveten om att jag med största sannolikhet kommer att planera om ett antal gånger på vägen och hamna någon helt annanstans. Men det är ju en del av charmen!

Konstaterat att jag är riktigt, riktigt dålig på att ha semester, om semester definieras som ”inte jobba”. Jag älskar mitt jobb! Äntligen har jag ett liv som jag INTE vill ta semester ifrån…

/Åsa

Åsa Jakobsson är fotograf med varierande uppdrag och onlinekurser genom KelpiePhoto. Hon är dessutom författare – har tidigare skrivit två hundböcker – och ger under 2018 ut boken KLICK – hundfotografering med glädje på Klickerförlaget. Åsa driver en blogg för planering och hundträning med namnet The Creative Kelpie, är lärare på gymnasienivå i hundkunskap och fotografi och är dessutom instruktör genom Glädjeklick. Åsa tränar sina hundar Midiori, Valle och Mårran i allt som är roligt, och tävlar i tävlingslydnad och rallylydnad.

 

Vill du läsa fler bloggar av Åsa?

Variera dina belöningar

Mer medbestämmande

 

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret