Amanda Käck med hundarna Halo och Leia
Instagram-intervjun:

Amanda Käck med hundarna Halo och Leia

Amanda Käck driver instagramkontot lilla Halo där hon postar finfina bilder på sina hundar. Halo som är en miniature australian shepherde och Leia som är av okänd ras. Här delar Amanda med sig av sina bästa fototips!

Hej Amanda, du fotar väldigt fina bilder på dina hundar, hur gör du för att få så fina bilder?

Tack så mycket! Jag har alltid tyckt det varit kul att fota och älskar att vara kreativ. När jag ser ett fint ställe brukar jag be Halo springa dit och utforska eller sätta sig på en specifik plats så jag får till den bilden jag ser framför mig. Jag gillar även att det händer något i bilderna. Antingen kan mina hundar vara extra söta, eller så är platsen eller bakgrunden extra fin, något måste sticka ut. Det märks också tydligt om man har kul med hundarna. Det ska vara roligt att fota och bilderna blir finare när man ser att hundarna är goa och glada.

Om du skulle ge tips på hur man tar bra foton på sina hundar, vad skulle du säga då?

Tror man skall komma i underfund vad man själv tycker är fint, har haft mitt instagramkonto med Halo sen jag fick henne och jag har bytt ”stil” många, många gånger innan jag insåg vad jag själv gillade i stället för att jämföra med alla andras bilder. Så ta reda på vad du tycker om för färger, vilka platser som är fina eller om det bara handlar om att ta väldigt fina bilder på bara din hund, hitta det du tycker är roligast.

Om du vill att din hund tittar in i kameran eller i alla fall sitter still ha alltid med dig godis. Tror 70 procent av mina bilder är mutade med godisar! Man kan ju även träna hunden att titta in i kameran på kommando, har inte gjort det själv men vet att många har gjort det.

Telefonen räcker

Man måste verkligen inte köpa en kamera för att ta fina bilder utan oftast räcker telefonen jättebra, det gäller att titta så att ljuset faller rätt. Det är en jätteviktig del, bilderna blir tusen gånger finare och kvaliteten verkar mycket högre om man använder sig av ljuset utomhus. Ju ljusare det är, desto bättre.

Sista tipset – redigera bilderna! Det är nästan halva jobbet, om inte mer. Jag tycker nästan det är roligare än att ta själva bilderna, då kan man vara hur kreativ man vill och hitta sin nisch och göra en tråkig bild mycket härligare och livligare. Ibland tar jag bilder med min Sony A5000 men oftast blir det med min iphone 6. Sen redigerar jag dem i fotoappen VSCO, de har jättefina filter och bra redigeringsverktyg, det höjer mina bilder jättemycket.

Amandas bästa fototips:

1. Ta reda på vad du tycker är roligt att fota.

2. Muta ditt motiv med godis 🙂

3. Ta vara på ljuset.

4. Redigera bilderna med filter och redigeringsverktyg.

Se mer av de vackra bilderna på @lillahalo.Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Är din hund för tjock?

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…