Hundvänlig musikfestival

Hundvänlig musikfestival

Den kända musikfestivalen Lollapalooza kommer för första gången till Sverige i slutet av juni i sommar. Men visste du att det faktiskt finns en Dogapalooza?

I sommar 2019 kommer den världskända Lollapalooza musikfestival äntligen till Stockholm! Scener kommer ta över Gärdet under två dagar i juni med bland annat Foo Fighters, Travis Scott, Lana Del Rey, The Hives, The Hellacopeters.

I Melbourne Australien, har Lollapalooza drivits i många år, och nuförtiden driver de ännu en festival, speciellt för fyrbenta musikälskare. Den festivalen har fått ett eget härligt namn som antyder vad det verkligen rör sig om och vilka gäster som är de allra viktigaste. Dogapalooza är en hundvänlig musikfestival (med låg volym) för hundar och deras ägare. Syftet är att samla in pengar till hundräddningsföreningar för att hjälpa rädda livet på övergivna hundar och stoppa valpfabriker.

Under den hundvänliga festivalen kan man ligga på gräset med sina bästa vänner och lyssna på lugn musik från lokala artister. Där finns också bås där man kan köpa saker för sin hund samt grillad vegetarisk och vegan-mat. Arrangören säger att det är ett enkelt recept för en trevlig dag i parken där båda hundägare, hundälskare och förstås hundar kan njuta av lite live-musik.

För att garantera en lugn dag är biljetterna begränsade till antalet. Max 1500 säljs och alla hundar måste vara kopplade under evenemanget.

Än så länge så har vi inget liknande i Sverige, men vem vet? Vad tycker du? Skulle du gå på en Dogapalooza? Skulle din hund följa med?


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Ung och dum?

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…