Hunden Leela fortfarande borta

Hunden Leela fortfarande borta

Så här ser den colombianska brun- och vita sheltietiken Leela ut. Hon har varit borta sedan oktober 2018, men det finns nya spår.

Tiden går fort. Sheltietiken Leela från Colombia försvann innan hon ens hann vara med att tävla i agility VM i Kristianstad, och har nu varit borta i mer än tre månader.

Men man har inte gett upp hoppet om att Leela ska komma tillbaka. Man har hyfsat färska livstecken. Sökhundar har nyligen känt hennes doft och tassavtryck har hittats. Omkring 35 personer har rapporterat att de sett tiken på ett område som sträcker sig över 650 kvadratkilometer.

– Försök inte fånga henne, ring oss i stället, skriver det team som sedan försvinnandet har samordnat sökinsatserna på Facebook.

Ingick i det colombianska landslaget

Sheltietiken Leela hade rest hela vägen från Colombia med sin matte och husse, Yury López och Javier Vega. De ingick i det colombianska landslaget som skulle tävla i agility-VM i Kristianstad i början av oktober. Men Leela hann aldrig vara med på tävlingarna. När ägarna var ute och rastade Leela, kom en joggare emot dem samtidigt som en hund skällde, Leela blev rädd och sprang ifrån platsen.

Hon försvann i skogen i Uddarp, i närheten av Skepparlövs golfklubb. Sedan har hon blivit sedd på många ställen i området mellan Uddarp, väster om Kristianstad, och Ryssberget i Blekinge.

Nu planerar husse Javier Vega en återresa till Sverige och med sig har han en av Leelas hundkompisar hemifrån. Förhoppningen är att Leela ska känna doften av sin hundkamrat  och på så vis lockas att ge sig till känna.

Vet du något om Leela?

Leelas Facebooksida

 

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Vaccinationer – rätt skydd är viktigt

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret