Hunden Ghost levde med prärievargar i Nevada

Hunden Ghost levde med prärievargar i Nevada

I månader sågs den helvita hunden, som av förklarliga skäl fick smeknamnet Ghost, leva med den vilda flocken av prärievargar i Nevadas öken. Inte nog med att han var en del i flocken. Det finns de som tror att han även var flockens ledare.

Men hur kan det komma sig att han accepterats av den vilda flocken av prärievargar? Man tror att han var ung när han kom dit. Troligtvis har någon lämnat honom i öknen, och flocken har tagit sig an honom och han har blivit accepterad som en del av den.

Ghost skadad

Susan McMullen, från Southern Nevada Trapping Team, berättar för nyhetssajten KVVU/Gray News att den första rapporten om Ghost som gjordes på sociala medier var i juli förra året. Efter det kom det om och om igen nya rapporter om Ghost. Men sitt namn trogen, varje gång någon närmade sig honom försvann Ghost.

Under vintern 2022/2023 såg man att Ghost skadats. McMullen, tillsammans med sin partner Timi Zondiros, bestämde sig för att rädda honom. De var rädda att flocken skulle vända sig emot honom då han blivit svagare. 

Vänlig mot alla

Det vara dagar av sökande utan resultat. Men så till slut en dag i januari satte de ut en låda med mat, och Ghost gick in i fällan.

Att leva i sju månader bland prärievargar kommer dock inte utan ett pris. Ghost har ett flertal ärr på ansikte och kropp, han har också en öroninfektion, hudproblem och en bruten tå som behöver tas om hand. Till skillnad mot en tillfångatagen prärievarg så är Ghost enligt rapporterna hur snäll som helst mot alla människor. Han låter sig bli väl omhändertagen och är vänlig mot alla.

Få ett nytt hem

När Ghost sår har läkt och han är friskförklarad så kommer han få ett nytt hem. Även om övergången mellan att leva med prärievargar till att leva med människor tar lite tid. Det ska koppeltränas, och Ghosts vana att vandra om natten ska ändras.

Aktuellt