Hunden ÄR verkligen människans bästa vän

flicka och hund tittar på solnedgång
I en nyligen publicerad undersökning i brittiska tidningen The Daily Mail har man återigen tagit en titt på vad våra fyrbenta vänner egentligen har för status hemma.

Och nog är de viktiga husdjuren, över 40 procent av engelsmännen erkänner att de faktiskt pratar mer med sin hund än sin partner! Lika många säger att det är mer troligt att de delar sina allra innersta hemligheter med hunden än någon människa.

Vid samma undersökning visade det sig också att:

• De brittiska hundägarna i genomsnitt pratade med sin hund 47 minuter varje dag.

• Nästan alla (96 %) konstaterade också att deras hund inte betraktades som ”bara ett husdjur” utan verkligen sågs som en familjemedlem precis som de tvåbenta.

• Ungefär lika många (94%) procent av hundägarna tyckte också att hunden var bra på att pigga upp dem när de kände sig ledsna och drygt fyra femtedelar kände sig bättre till mods efter att de pratat med sin fyrbente vän, särskilt eftersom de alltid fanns där för dem.

• För väldigt många, en bra bit över hälften av alla tillfrågade engelsmän (65%), var också hunden deras absolut bästa vän i hela världen!

Det sistnämnda är kanske också lite sorgligt, eller kanske inte …? Hundar ÄR ju fantastiska vänner som aldrig ljuger, aldrig bedrar oss och alltid möter oss med kärlek – om vi behandlar dem väl förstås!

Läs också:
Vad du betyder för din hund

11 knasiga hundgrejer

 

ANNONS

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu