Hundar för hundra år sedan

Foto Signe Lidwall

Hundar för hundra år sedan

Historik är alltid skoj! Som hur hundar såg ut för hundra år sedan. Nu visas fotoutställningen Hundar för hundra år sedan, på Svenska kennelklubbens museum.

Tidaholms museum har generöst lånat ut sin utställning Hundar för hundra år sedan, med fotografier från början av seklet. De flesta fotografier är tagna av Signe Lidwall, dotter till fotografen Adolf Lidwall, som startade AD Lidwalls Fotograf-Atelier 1874, i Tidaholm. När han avled 1892 övertog hustrun Mivis verksamheten tillsammans med dottern Signe. Och modern avled  fortsatte Signe Lidwall ensam. Signe Lidwall, vars fotografier utgör grunden för den här utställningen, var en mycket skicklig fotograf och tillika hundälskare.

Fotografierna som visas är tagna i början på 1900-talet och det är tydligt att hunden var lika viktig för människan då som nu.

Kan du gissa raserna? Foto Signe Lidwall

Svenska Kennelklubbens museum

Har du inte redan besökt SKKs museum rekommenderar vi att du bokar in ett besök! Där finns, förutom målningar och annan konst, en mängd intressanta och värdefulla föremål av olika slag. Du kan även se specialutställningar med enskilda konstnärer eller med en specifik hundras som tema. Förutom konst och böcker har även andra hundrelaterade föremål kommit i museets ägo genom donationer från SKK-medlemmar.

Utställningen pågår i SKKs lokaler i Rotebro till och med den 15 maj.

Boka in ett besök

Museet är öppet efter överenskommelse. För att boka ett besök, kontakta Lotta Bengtsson, som nås på telefon 08-795 33 14 eller e-post lotta.bengtsson@skk.seNyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Själens rehabilitering  

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vill du få hjälp av Härliga Hunds hundcoach Fredrik?