Annons från Zmarta

Hundägare – så håller du nere kostnaderna

Att äga en hund är ett väldigt stort ansvar, ett ansvar som du vid det här laget troligtvis redan känner till. Det är tidiga morgnar, många promenader i tråkigt väder och även en hel del hår och smuts som dras in i hemmet. Att äga en hund är naturligtvis också väldigt trevligt. Hundar ger oss en obeskrivlig glädje, kärlek och lojalitet.

Men att vara hundägare kräver också en hel del kostnader och utgifter. Ett vanligt missförstånd hos människor som precis har skaffat hund är att det är själva inköpet av hunden som är det mest kostsamma, men så är alltså inte fallet. Köpet av hunden kommer kanske att vara den största klumpsumman, men det är omsorgen av hunden som kostar dig mest i längden. Oavsett hur tjock plånbok man har vill man troligtvis se till att försöka hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt. En stor hund kostar vanligtvis mer än en mindre hund, men det betyder inte att ekonomin inte kan bli tajt även med en mindre hund. Här har vi samlat våra bästa tips på hur du kan spara in pengar och samtidigt vara en ansvarsfull hundägare som ser efter din fyrbenta familjemedlem!

Våra bästa tips

Foder – Din hund behöver naturligtvis foder och för att hunden ska få i sig alla viktiga ämnen är det bra att välja ett foder av hög kvalitet. Hundfoder kan dock kosta en hel del. Istället för att köpa direkt från affären kan du spara in många kronor på att köpa hundfoder i andra hand. I många fall kan det vara hundägare som har råkat köpa på sig alldeles för mycket foder eller t.ex. köpt ett foder som inte passar för deras hund. Köper du i andra hand är det dock viktigt att du kontrollerar så att fodret är färskt och inte har gått ut. Och oavsett om du köper ditt foder på nätet eller i butik, se till att jämföra priser!

Jämför försäkringar – Alla hundägare bör ha en försäkring på sin hund, men alla försäkringsbolag erbjuder olika innehåll för olika belopp. Genom att jämföra den försäkring du har idag med andra försäkringsbolag har du möjlighet att få precis lika bra försäkring, men med en mycket lägre kostnad. När du har en bra försäkring för din hund kommer du inte bara se till att din vän är skyddad om en olycka skulle vara framme. Ett veterinärbesök utan en försäkring kan vara så kostsamt att du inte har möjlighet att ge din hund den vård den behöver eller helt enkelt måste ta ett lån för att ha råd med utgiften.

Bättre ränta på hundlånet – Det är inte ovanligt att man har finansierat sitt hundköp med hjälp av ett lån. Ett lån är ett väldigt bra sätt att snabbt få råd med något som man verkligen vill ha eller är i behov av. Många krediter och smålån kan dock sätta käppar i hjulen för den som vill spara pengar, men det finns sätt att gå tillväga för att lösa detta problem. Det bästa sättet är att samla sina olika lån och krediter så att man bara har en enda ränta och månadsavgift istället för flera. Tog du ditt hundlån i form av ett privatlån finns det många aktörer och lånegivare att välja mellan.

Handla begagnat – Vi vill återigen ta upp punkten om att handla saker och ting till hunden begagnat. Det betyder inte att vi vill att du ska köpa en nedkissad gammal hundsäng till din hund, utan mer att du ska se vad som finns och på så sätt hålla nere kostnaderna. Det finns mängder av fina och fräscha saker som du kan köpa till din hund i andra hand, t.ex. leksaker, halsband, sele, koppel, matskålar och mycket mer. Många hundar är förtjusta i gosedjur, men att köpa ett nytt mjukdjur för 299 kr är sällan att rekommendera. På IKEA kan du t.ex. hitta gosedjur för bara 15 kronor och vi lovar att de kommer gå sönder precis lika snabbt som de dyrare varianterna. Precis som dyrare gosedjur är även dessa tillverkade för barn, så du behöver inte oroa dig för giftiga kemikalier eller liknande.

Hundvakt istället för hunddagis – Ja, hunddagis är dyrt – väldigt dyrt! Vill du försöka hålla nere dina kostnader som hundägare så mycket som möjligt är det kanske bättre att satsa på en hundvakt som kan komma förbi under dagarna. Det finns både studenter och pensionärer som mer än gärna ser efter din vän eller går på en promenad mitt på dagen för en mindre slant.

 

 

 

www.zmarta.seANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

En cancerdiagnos behöver inte innebära slutet

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vinn boken om Molly – den fyrbenta detektiven