Hundägare guidas till hundvänliga ställen av TaMedHunden

Hundägare guidas till hundvänliga ställen av TaMedHunden

Den hundvänliga guiden TaMedHunden har appar som hundägare kan använda utan kostnad för att upptäcka, utforska och samla de hundvänligaste ställena i sin hemstad och på sina resor.

Vart kan jag fika, luncha eller äta middag med hunden inomhus? Vart kan jag övernatta med hunden? Vilka städer är hundvänliga? Vilka hundvänliga ställen finns i min hemstad? Dessa frågor får man svar på i appen TaMedHunden.

I guiden hittar man de caféer, restauranger, pubar, barer och hotell som välkomnar gäster med hund inomhus. Det går även att söka på en specifik stad eller ort och få hundvänliga ställen listade för den staden. Eller söka efter ett specifikt ställe om man vill utforska det närmare. 

En guide för hundägare som gärna tar med hunden

Med guiden får hundägare ett verktyg som ger dem en snabb överblick över hundvänliga ställen på en karta.  På så vis får man koll på vilka ställen som anstränger sig lite extra för att de och hunden ska känna sig välkomna.

–        Vi är ständigt på resande fot med våra hundar Pedro och Gordon och tar gärna med dem när vi äter frukost, brunch, lunch, middag, går på ”afterwork” eller när vi tar in på hotell eller annat boende, säger Veronica Håård, produktägare för TaMedHunden. Våra hundar är omplaceringshundar och de blir enormt stressade av att bli lämnade ensamma särskilt i nya miljöer. Därför vill vi inte gärna utsätta dem för detta på alla nya ställen som vi besöker. Vi väljer därför enbart ställen som välkomnar gäster med hund in och då blir guiden väldigt användbar.

–        Vi saknade en rikstäckande, lättanvänd och kartbaserad hundvänlig guide som visar just caféer, pubar, restauranger och hotell som välkomnar gäster med hund in i lokalerna i Sverige, säger Veronica.

Som hundägare är det trevligt om man kan få känna att man är välkommen oavsett väder och slippa vända i dörren frusen, besviken och blöt för att stället enbart välkomnar gäster med hund på uteserveringen när det regnar, blåser, snöar och är kallt.

–        Vi har byggt den app vi själva ville ha,  säger Fredrik Håård, initiativtagare till TaMedHunden, och använder den när vi reser runt i Sverige och i Europa.

Hundvänlig rankning nyanserar ställenas hundvänlighet

Den hundvänliga rankningen i guiden är ett försök i att nyansera ställenas hundvänlighet.

–        Vi saknade en tydlighet kring i vilken grad man är välkommen som gäst med hund. För att förtydliga hur hundvänliga ställena är i guiden har vi tagit fram en hundvänlig rankning; ”Hundfavorit”(svart markör på kartan i guiden), ”Hundvänligt”(grön markör) och ”Begränsat välkomnande”(grå markör), förklarar Fredrik.

En ”Hundfavorit” engagerar sig extra mycket för att man som gäst med hund ska trivas, till exempel visar de ofta en till ”lugna bord”. Kommer med en skål med friskt vatten när man satt sig ner, har ofta lånefilt, lite hundgodis och kanske en hundmeny att beställa från. Ett ”Hundvänligt” ställe ger gäster med hund tillgång till hela serviceutbudet, men kanske anvisar gäster med hund i särskilda delar av lokalen.

Ett ställe med ”Begränsat välkomnande” har en eller flera begränsningar i serviceutbudet för gäster med hund. Det kan till exempel vara så att stället endast välkomnar små hundar, ett visst antal hundar åt gången eller endast välkomnar gäster med hund i särskilda delar av lokalen med ett begränsat utbud av service (barmeny istället för restaurangens meny). Det kan också vara så att ägaren och personalen vill att man som gäst med hund ska fråga dem innan man går in och sätter sig med hunden så att de kan fråga andra sittande gäster om det är ok. I dessa fall markeras också ställena som ”Begränsat välkomnande”, så att hundägare är beredda på att fråga vad som gäller.

Var med och påverka guidens innehåll och utbud

Alla kan vara med och påverka hundvänliga Sverige genom att fråga sina favoritställen om de välkomnar gäster med hundar inne hos sig.

Målet för TaMedHunden är att underlätta för hundägare att tipsa om nya ställen som välkomnar gäster med hund in, samla tydlig information om vad som gäller på de olika ställena och ge snabb översikt av vart man kan ta med hunden in.

Alla användare kan hjälpa till att samla nya hundvänliga ställen. Man klickar på knappen som ser ut som en pin nere till vänster på kartan i guiden och kommer då till en sida där man kan fylla i ställets namn, besöksadress, kategori, service och eventuella restriktioner för gäster med hund. Ställen som enbart välkomnar gäster med hund på uteserveringarna eller som ligger utanför de kategorier som visas i guiden kommer inte publiceras, i syfte att skapa en tillförlitlig och tydlig guide för alla hundägare med intresse av att ta med hunden in på lokal.

I veckan släppte TaMedHunden en efterlängtad app på App Store för hundägare och hundintresserade med iPhone. Intresserade kan hämta appen på App Store genom att söka på tamedhunden och sedan klicka på ”Hämta”.

Användare med Androidmobil kan hämta TaMedHundens Androidapp på Google Play genom att söka efter tamedhunden. Alla användare oavsett telefon, dator eller surfplatta kan använda TaMedHundens hemsida genom att surfa in på tamedhunden.se Både Android-appen och hemsidan kommer att uppdateras inom kort för att få samma utseende som iPhone-appen.

Fakta om hundvänliga guiden TaMedHunden i Sverige

Antal ställen som välkomnar hunden in: 700

Antal unika användare per månad: 4000

Antal besök per månad: 5500

Antal visade ställen i guiden per månad: 15 000

Språk som stöds i appen: svenska, engelskaNyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Är din hund för tjock?

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vinn boken om Molly – den fyrbenta detektiven