Hot spot är inte roligt. Det är jättetråkigt.

Hot spot är inte roligt. Det är jättetråkigt.

Jag har varit hos veterinären. När de är bra brukar vi kalla dem bättrinären. Den här bättrinären var jättebra och jättesnäll. För så här såg jag ut när vi åkte dit, mormor och lillmatte och jag:

zowie_sjuk_9

Jätteont gjorde det och det kliade jättemycket.

Det gjorde ont och kliade och blev jättestort och blodigt på en natt. Jag hade fått två fästingar på nästan samma ställe dagen innan, men mormor tog bort dem. Det bara fortsatte att klia fast de var borta. Och sedan började det göra jätteont. Jag kunde inte sova på natten och bara grät faktiskt. Så mormor googlade och sedan ringde hon veterinären.

Jag och lillmatte i väntrummet hos veterinären.

Jag och lillmatte i väntrummet hos veterinären.

Om man har tjock päls som jag kan man få sådana här så kallade hot spots (dermatit) av dumma fästingar eller löss, eller andra sår. Ibland kallas det till och med för retrievereksem, för att det är så vanligt hos tjockpälsingar.

Sedan kom veterinären. Hon tittade på mig och sa: ”Stackars dig. Det där gör ont, va?” Och sedan fick jag sömnmedel och då kommer jag inte i håg vad som hände. Men mormor säger att veterinären rakade bort lite päls bredvid det onda och gjorde rent. Och hon hittade fyra fästingar till där – i såret! Äckligt. De är jättedumma och jag ska aldrig mer ha fästingar.

zowie_sjuk_6

Lillmatte var hos mig hela tiden, fast jag sov, så jag visste ingenting.

Och det här är kanske lite läskigt att se, men så här såg det ut sedan, när det var klart:

Läskigt va?

Sedan i alla fall så vaknade jag och det tog lång tid, för jag var trött. Jag hade ju inte sovit alls på natten för att det kliade hela tiden. Jag har fått både penicillin, smärtstillande och antiinflammatoriskt, eftersom det var några jordärtskocker i såret. Nähä, mormor säger att det heter stafylokocker. Och så fick jag medicin mot fästingar också.

Sedan fick jag åka hem. Med en lampskärm på huvudet.

Sedan fick jag åka hem. Med en lampskärm på huvudet.

Jag har varit ledsen i flera dagar nu. Jag är inte så van vid det, men i dag mår jag faktiskt bättre. Det gör inte jätteont längre, men det kliar fortfarande. Mormor säger att jag måste ha lampskärmen på mig i flera dagar! Jag får inte bada! Allt är tråkigt nu. Men de är snälla mot mig, mina människor, och bara kramas och ger massage och gullar med mig och sjunger sånger och jag får lite godis också. Det blir nog bra. Kanske att jag ska få bacon snart.

Man kan ge bacon till hundar med lampskärm. De blir glada då.

Man kan ge bacon till hundar med lampskärm. De blir glada då.

Så akta er för fästingar och så där. Nu ska jag sova lite. Hej då.

Här är lite andra saker som ni kan akta er för också:
Sommarfaror
Om det någonsin blir varmt igen
Akta er för allt det här också

Hej då igen

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Att få den utvalda

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…