Hemmets bästa hjälpreda

Hemmets bästa hjälpreda

Om en välter ut, så kan den andra hjälpa till att plocka upp. Foto Getty Images

Har ni en duktig hundhjälpreda hemma? Skicka gärna in din egen film – vi älskar läsarfilmer! Eller lägg upp en bild på vår Facebook.

Bära in posten, eller bara hålla i vantarna så matte kan låsa upp ytterdörren – det finns så många sätt en hund verkligen kan vara till hjälp på.

Om ni nu ändå tycker det är skoj att träna ihop, varför inte pigga upp det hela med några tricks som verkligen kan bli nyttiga och användbara? Till exempel hämta posten, tofflorna, kopplet, eller plocka upp när du tappar något …

Öppna lådor

Du kan också lära din vovve att öppna skåpluckor och lådor. Hunden får lättare grepp om du binder en handduk eller ett snöre i handtaget. Har du en lättlärd hund med stor räckvidd kan det vara bra att tänka en gång extra innan du tränar in detta. Om det finns lådor du inte vill att hunden ska komma åt kan det vara bra att skippa den här övningen.

Lär hunden att städa

Hundar som gillar att apportera och bära saker brukar snabbt fatta den här aktiviteten. Sprid ut leksakerna på golvet, peka och låt hunden hämta dem och ge till dig, en i taget. Perfekt även i tv-soffan på kvällen och om du vill göra det lite svårare, be hunden lägga sakerna i en hink eller låda.

Har du en hund som redan har några praktiska och smarta färdigheter? Vill du lägga upp en film eller bild på Facebook? Vi älskar läsarfilmer!

https://www.facebook.com/Harligahund/

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Vaccinationer – rätt skydd är viktigt

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret