Hej då från Nelly och Bea

Puss och hej från Bea & Nelly.

Hej då från Nelly och Bea

Det är med visst vemod jag skriver det här blogginlägget. För nu är det dags att klippa navelsträngen och avsluta valpbloggen. Nelly är inte valp längre, hon är tio månader gammal och unghund och kan med bästa vilja i världen inte ingå i en valpblogg. Första löpet har hon bakom sig, första utställningen och första rallytävlingen likaså, och till sommaren bli det fler tävlingar.

CIMG1114

Men även om hon ser fullvuxen ut och vi knappt kan skilja henne från mormor Stella längre är hon fortfarande liten innerst inne. Det märks när vi möter andra hundar. Då visar hon tydliga valpsignaler, oavsett om hunden är en chihuahua eller en schäfer. Och hon älskar fortfarande att leka med sina leksaker och att krypa upp i min säng eller mitt knä och kramas, precis som hon alltid har gjort.

P1010699

Valptiden har gått vansinnigt fort. Jag minns fortfarande när vi hämtade det lilla pyret i Norge och hon gnällde och skällde en stor del av hemresan. Hur hon väckte mig på nätterna den första veckan och vilka kopiösa bajsmängder hon släppte ifrån sig.

P1010860

Sen började vi på valpkurs och Nelly fick namnet pirayan. Hennes valptänder var fruktansvärt vassa och jag hade konstant sår på händerna.

IMG_2621

Klorna klipptes med hjälp av psykologiprofessorn Premack och hundpromenaderna fick hon avverka i en vagn, vilket vållade en hel del debatt på Facebook. Bilderna på Nellys rosa bur, dit hon fortfarande bär alla godsaker och där hon ofta går och lägger sig även om den börjar bli lite trång, vållade också lite diskussioner.

P1020151

Sen blev Nelly rumsren (det tog nästan ett halvår), firade jul i Stockholm, gick på restaurang hos Hoa-Hoa Dahlgren och överlevde nyårsafton utan att bli det minsta rädd för smällarna och fyrverkerierna.

P1030061

Nelly fick uppleva lite snö (mer ska det bli nästa vinter), börja på hunddagis, åka långa bilturer, bo på hotell, badas, gå på hundutställning, gå fler valpkurser och lära sig dra, som den draghund hon ju är.

dragbild

Efter nästan 80 blogginlägg om både stort och smått – och ett antal klickerfilmer – säger Valpbloggen tack och hej. Det har varit fantastiskt roligt att blogga om den mest spännande tiden i en hunds liv, valptiden. Kanske blir det en bok av Nellys valpblogg och alla tips och råd vi har levererat, vi får se. Och kanske dyker Nelly och jag upp igen här hos Härliga Hund framöver. Man vet aldrig.

P1030424

Ta hand om er själva och era hundar!

Kram från Bea och Nelly (mormor Stella hälsar också)

 

Kolla här: Här finns alla delarna i Klickerskolan!

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Övningen ”dirigenten”

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…