Härliga hundar på film

Härliga hundar på film

Ibland är det mysigare inne än ute. Kryp upp med hunden i soffan och sätt på en film som ni båda gillar. Här är några av våra favoriter.

Turner and Hooch – actionkomedi med Tom Hanks i rollen som polisen Turner, som tar hand om den gigantiske, överaktive mastiffen Hooch vars husse blivit mördad.

Hachicko – en vän för livet – Richard Gere i ett drama baserat på den sanna historien om akitan Hachicko som förgäves väntar på sin husse, men blir tröstad av snälla bybor.

Beethoven – den första filmen om den jättelike, egensinnige st bernardshunden Beethoven blev en sån succé att den fick fyra uppföljare.

101 dalmatiner – Glen Close spelar den förfärliga Cruella deVil som vill göra pälsar av dalmatinervalpar i spelfilmsversionen av Disneys klassiker Pongo och de 101 dalmatinerna. Uppföljaren heter 102 dalmatiner.

Air Bud – golden retrievern Buddy som är en hejare på basket blev snabbt en publikfavorit, som syns i inte mindre än fem filmer vars titel alla börjar med Air Bud.

Chihuahuan från Beverly Hills – äventyrlig komedi om en chihuahua från Beverly Hills som kommer vilse och får hjälp att hitta hem igen.

Den otroliga vandringen – golden retrievern Shadow, bulldoggen Chance och katten Sassie kommer bort från sin familj på semestern, men tar sig på äventyrliga vägar hem igen.

Dr Dolittle 4 – i den fjärde filmen om Maya Dolittle, som drömmer om att bli veterinär, tar hon sig an den amerikanske presidentens oregerliga jycke.

Frank – en semestrande familj får besök av en övergiven hund. Barnen bönar och ber att få behålla den och får till slut löfte att ha kvar den över sommaren. Sedan ska den adopteras bort…

Hundpensionatet – två föräldralösa syskon tar hand om hemlösa hundar i ett övergivet gammalt hotell.

Marley & jag – ett ungt par skaffar en valp istället för en bebis, men blir förskräckta när den lille snabbt växer till en 45 kilos ångvält, lika vild som kärleksfull.

Rex – en räddare i nöden – när hollywoodhunden Rex skadar sig i en fallskärmsolycka måste han hitta en ny karriär.

 

Aktuellt