Härliga Hund nr 2/2017

Härliga Hund är ett inspirerande och peppande magasin om livet med hund. Nummer 2 2017 finns i butik från den 26 januari. En tidning som vanligt späckad av härlig hundläsning.

SMDHUN1702A_001 OMSLAG_LITET

Anna Lindmarker: ”Jag ställde min sambo Lars inför ett ultimatum; antingen gifter vi oss eller så blir det hund. Det blev hund.”

Anna Lindmarkers ansikte och karaktäristiska röst känner de flesta igen. Hennes erfarenhet som nyhetsankare från både SVT & TV4 har gjort att de allra flesta svenskar har haft henne hemma i sitt vardagsrum när det är nyhetsdags på tv. Kanske vet inte alla att hon också är matte till två riktigt rejäla voffsingar, landseern Bina, 9 år, och leonbergern Plexus, 4 år.

Djurkärleken har alltid suttit djupt i Anna Lindmarkers hjärta. Hon har haft hund sedan barnsben och så fort hon flyttade hemifrån införskaffades en yorkshireterrier vid namn Knyttet. Men när Anna och Lars skulle skaffa hundar var det redan från början helt klart att det skulle bli omplaceringshundar. Eftersom yngste sonen bara var 6 år när Bina flyttade hem till dem kändes det bättre med en vuxen hund.

För den rutinerade nyhetsmänniskan Anna Lindmarker är promenaderna med hundarna också det perfekta sättet att koppla bort allt hemskt hon rapporterar om som nyhetsuppläsare. Vi kan relatera!

Agility med jakthund? Jajamänsan!

Taxen Wnston tränar agility och hoppar som en hjort över hindret.

Winston har aldrig hört talas om att inte taxar kan hoppa så högt.

Jessicas hundar Krica och Winston jagar – när det är jaktsäsong. Och när det inte är jaktsäsong så tränar de agility.

Eftersom jakthundar behöver ha bra fysik är det topppenbra att kunna hålla i gång även när det inte är jaktdags, och för vissa jakthundar blir agility en naturlig off-season-träning. Missa inte det fina reportaget om taxen Winston och tyska jaktterrriern Krico, som nästan lika gärna kunnat bli agilityproffs.

Månadens raser – en hel hög med terriers!

Australisk terrier, bedlingtonterrier och irish softcoated wheaten terrier är de tre tjärnorna i månadens rasspecial. Terriern är ju rent generellt – och världen över – en populär sällskapshund, men också en duktig arbetshäst (för att vara hund). Olika terrierraser har förstås tagits fram för olika syften, men godmodigheten, modet och intelligensen slår igenom i stort sätt i alla terrierraser.

Söt australisk terrier i snön.

Australisk terrier. Foto: Eivor Rasehorn

Irish softcoated wheaten terrier, foto: Getty

Irish softcoated wheaten terrier, foto: Getty

Bedlingtonterrier

Bedlingtonterrier, foto: Getty.

DIY: Vovvens vardagsrum

En hundbädd att ha på soffan, kan det vara något? I stället för att hålla på med filtar och fällar kan man helst enkelt göra en bädd som matchar soffan lite snyggt – och förstås matchar din hund! I Härliga Hund nr 2 hittar du en rejäl Gör det själv-hörna med både glassrecept, sofftips, gör egna bokmärken-instruktioner och ett andedräktsfrämjande recept på små smarriga tasskakor till pälsklingen.

DIY_2

Kapten Kuling har befälet hemma hos Sara Bäckmo

Sara_b_webb

Kapten Kuling är en newfoundlandhund som håller koll på både Sara, trädgården och alla barnen. Foto: Maria Fors Östberg

Trädgårdsbloggaren Sara Bäckmos hundliv är intensivt, stort och härligt – med ”njuffen” Kapten Kuling vid sin sida känner hon sig välsignad.

–Kapten Kuling höjer vår livskvalitet, säger Sara. Hon har gjort succé som bloggare och trädgårdskännare i Skillnadens trädgård. Efter bara ett par års odlande, och jo, Sara var faktiskt novis när hon började, så är familjen numera självförsörjande på grönsaker. Med fyra barn, tusentals planer och projekt i görningen och förstås odling och trädgårdsjobb, kan man tycka att hon kan få lägga upp fötterna lite. Men ingen mossa växer ju som bekant på rullande sten. Missa inte Saras fina berättelse om hur en hund spelade en större roll när ett barn blev till …

Carros hörna

Vår härliga hundpsykolog Carro Alupo (ja, hon har bytt namn!) berättar  en otäck historia om ett överfall. I mörkret, i skogen – och om hur man går vidare. Om kärlek och beskydd, som hör ihop i hundars värld. En riktig nagelbitare. Läs!  Och missa så klart inte Carros blogg här på webben heller!

carros_horna

Koi, Carro och Krutor på kvällspostering. Lite stilla utkik från farstubron.

Vill du ha Härliga Hund hem i brevlådan?
Här kan du prenumerera!
Här kan du köpa senaste numret av Härliga Hund

 

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?