Här ska bara hundägare få bo

Här ska bara hundägare få bo

Danmark ser ut att vara först i världen med ett nytt bostadstänk. Att bygga bostadshus där endast hundägare är välkomna. Du får helt enkelt inte flytta in om du inte har en hund.

Om ett år står ett nytt trevåningshus färdigt för inflytt i danska Nordsjälland. Det finns dock en hake för den som vill flytta in. Du måste bo med en hund.

– Det är ett önskemål från några hyresgäster, som har tröttnat på att det finns så många ställen där man inte får ha hund, säger hyresvärden Niels Martin Viuff.

Hundvänligt

Huset, som kommer stå färdigt i staden Fredrikssund om bara ett år, består av 18 lägenheter i tre våningar. Lägenheterna kommer att byggas anpassade för husdjur, det vill säga ytskikt som är lätta att torka av och fallsäkra altaner, bland annat. Men inte nog med det! Hela kvarteret där huset är planerat kommer att bli extra hundvänligt.

Hundbad på gården

En stor hundrastgård är planerad, även ett hundbad på gården. Tanken är att bygga in en gemenskap mellan hyresgästerna, som ju har åtminstone en gemensam nämnare – människans bästa vän.

– Vi vill gärna tillgodose hundägarnas behov. Många är lite ensamma, säger Niels Martin Viuff till Ritzau.

När kommer detta att hända i Sverige? Vi ser med spänning fram emot nytänk hos byggare och arkitekter.

Aktuellt