Här får hunden hänga med till kontoret

Här får hunden hänga med till kontoret

För att underlätta för både gamla och nya hundägare, som under en längre tid har arbetat hemifrån under pandemin, så välkomnar företaget Tre sina medarbetare att ta med jycken till kontoret. Det här är något som uppskattas av alla tre – hund, hundägare och arbetskollegor.

– Vi vet att det har varit behändigt för många att arbeta hemifrån, därför tar vi återgången till kontoret gradvis. Vi gör även det vi kan för att underlätta och för att det ska kännas roligt att komma tillbaka till 3Huset. Hundzonen är en del av det vi valt att kalla ”back to office boost”, säger Cecilia Eriksson, HR-direktör på Tre.

Underlättar vardagen

” Coronahundar” har blivit ett nytt begrepp under pandemin och antalet nyregistrerade hundar ökade med 11 procent under 2020, visar statistik från Svenska Kennelklubben. I takt med att fler återgår till kontorsarbete under hösten, fylls även landets hunddagis upp i snabb takt.

– Det är jättetrevligt att Archie och Bruno kan hänga med mig till kontoret och det underlättar verkligen min vardag. Det är flera kollegor som har skaffat coronahundar och det är svårt att hitta hunddagis som har lediga platser. Nu känns det dessutom ännu roligare att snart gå tillbaka till kontoret, säger Arash Esfandyari, Head of Customer Service på Tre.

Positiv inverkan

Flertalet forskningsstudier visar att hundar har en positiv inverkan på arbetsplatsen. Stressen minskar och trivseln ökar, både hos hundägarna och arbetskamraterna. Hundvänliga arbetsplatser har ofta nöjdare medarbetare med högre arbetsmoral, det inbjuder även till sociala interaktioner och kommunikation medarbetare emellan.

Visar hänsyn

Tres hundzon kommer att vara en avgränsad och stängd yta, där hundägarna och övriga kollegor kan sitta och arbeta. Självklart tas hänsyn till allergiker och hundrädda som inte ska behöva komma i kontakt med hundarna. Det har även införts tydliga riktlinjer för att hundarna inte ska störa det dagliga arbetet i 3Huset.

Källa: Tre

Aktuellt