Har du gjort slut med någon på grund av en hund?

Bild Getty Images

Familjedrama ur verkliga livet

Har du gjort slut med någon på grund av en hund?

Vänner kan komma och gå. Familjen är ofta mer bestående, men ibland sker händelser som sätter ordningen ur balans. Och ibland sätts de igång av en hund.

En vän levde i en ganska väl fungerande regnbågsfamilj med skilda men omgifta nya föräldrar. Flera syskon och hus där man delade på nästan allt. Stämningen var god. Hundar fanns det gott om, en drös golden retrievers och en av de omgifta föräldrarna som bodde i centrala Västerås hade en pigg lite äldre blandis.

Visar tänderna

Det var en klassisk sommarfest med tårta och kakor. Saft och bullar. Många skratt och roliga släkthistorier. Plötsligt flyger den lilla men för tillfället mycket ilskna blandisen ut ifrån sitt tillhåll under en av stolarna. Morrar och visar tänderna. En av golden retrivrarna har passerat lite för nära, men av utfallet hoppar hon till och sätter ett bett i nacken på blandisen. Ingen ser detta komma. De hade lekt och varit kompisar i många år.

Men efteråt upplöses allt. Ägaren till den sårade blandisen låser in sig i ett av sovrummen i en dag. Under tystnad åker de nästa dag till veterinären då man konstaterar ett riktigt bett och ett sår som behöver sys. Blandisägarna gör slut med golden retriver ägarna. De ses aldrig mer. Familjefriden är över och händelsen med hundarna fick konsekvenser som man inte kunnat ana.

Har du varit med om något liknande? Då en hund får ett avgörande i en relation, på gott eller ont? Skriv ett mejl till oss och berätta! red@harligahund.se

 

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret