Har din hund ett bra hundliv?

Har din hund ett bra hundliv?

Du som är en engagerad och seriös hundägare vill förstås ge din hund ett härligt hundliv, och det är egentligen inte svårt att ge din bästa vän vad den behöver. Kan du pricka av allt på listan?

1. Ett säkert hem

Precis som när det kommer barn i huset behöver hemmet hundsäkras när det kommer fyrbeningar. Se till exempel till att inga bokhyllor kan välta, inga sladdar kan tuggas sönder, att valpen inte kan ramla ned för trappan eller att den storväxta hunden inte sätta på spisen av misstag. Förvara mediciner utom räckhåll. Ett hundinbrottssäkert sopskåp är också viktigt, där kan finnas mycket lockande men farligt för hunden.

2. Stimulerande promenader och trygg utemiljö

Välj hundvänliga miljöer för promenaden och byt stråk ibland, det stimulerar er båda. Låt hunden få nosa i lugn och ro. Har du en tomt, se helst till att den är inhägnad och att där inte finns några saker hunden kan göra illa sig på, särskilt om den är ute ensam ibland.

3. (Minst) en trygg och skön plats att vila på

Många hundar vill ha en egen hundbädd, men inte alla. En del hundar vilar lite där det faller sig. Det viktiga är att hunden får vara i fred när, och där, den vilar.

4. Rutiner

Hundar gillar regelbundenhet och rutiner. Försök ta promenaderna, ge mat, och hitta på aktiviteter och vila, på åtminstone någorlunda fasta tider.

5. Kärlek och omvårdnad

Förstås! Här ingår bland annat social samvaro, med två- eller fyrbenta går lika bra, uppfostran, mental och fysisk aktivering, nära stunder, bra mat, hälsosam miljö, vaccinationer, id-märkning, kloklippning, pälsvård och så vidare. Samt att du själv är intresserad av att lära dig hur en hund fungerar. Ett vänligt, kärleksfullt och tålmodigt bemötande på det, så har du alla rätt!

Aktuellt