Dog Talk

”Han är så otroligt snäll och sällskaplig”

”Han är så otroligt snäll och sällskaplig”

Dalmatinern Bosse tillsammans med matte Suzanne Bäckman. Foto Privat

Dalmatinern Bosse gillar tidiga långpromenader och att hålla koll på omgivningarna från balkongen.

Vart är bilden tagen?

– Vid Kyrksjön som ligger i Ljusdal i Hälsingland.

Är Bosse hans ”riktiga” namn?

–  Nej, Bosse heter egentligen Stream Islands Oden.

En vanlig dag, hur kan den se ut?

– Vi börjar med välling för att fylla på ordentligt med vätska. Dalmatiner kan få problem med urinvägarna, vilket Bosse haft, så 15 dl vätska tycker veterinären att han ska ha varje dag. Vid 05.00 tar vi dagens längsta promenad på en och en halv timme. Vi leker, tränar och myser, och jag borstar pälsen ren från alla småhår. Vid lunch blir det en kortare promenad nära hemmet. Efter jobbet är det dags för mat igen med välling och ett rått ägg och därefter ut på promenad en timme. Sen är det vila och lite lek till det är dags för sista kvällskissen vid 21.

Dagens höjdpunkt?

– När jag leker med honom. Han är så pass ung och lekfull än. När svansen pekar uppåt är han glad och jag nöjd. Han gillar även när han får en morot, då springer han och lägger sig för sig själv för att knapra i sig den.

Favoritmaten? Vad säger han om den?

– Han äter torrfoder, vällingen säger han aldrig nej till och helst vill han gärna ha slatten av den mat familjen äter. Ris och kyckling är en klar favorit – och kokt potatis förstås.

Vad är det värsta Bosse vet?

– Han reagerar över vissa livsmedel, till exempel så hoppar han bakåt av ingefära. Han gillar väl inte att bli badad i badkaret heller, med gör det så klart eftersom han lyfts ner i det.

När ingen ser – vad händer?

– Det händer inte så mycket när vi är borta, tydligen morrar han när posten kommer har de berättat, och antagligen ett eller två skall ibland. Grannarna säger att de bara hör honom enstaka gånger. Men det han gör när han tror att vi inte ser, är att han har ett ben som han gömmer, han väljer noga ut en plats och det är väldigt omständigt ibland.

Är Bosse bra på något speciellt?

– Han är bra på att hålla sällskap, att vara snäll, bra på att vara stilla när man klipper klor, rensar öron, fixar med tänder, päls, tassar och så vidare. Och han är en fena på att gå balansgång.

ANNONS

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu