8 farliga saker för hunden i ditt hem
Det är inte bara skor som kan vara lockande att mumsa på för hunden, sladdar, små prylar - ja, hundens egna hem kan vara den farligaste platsen för den.

8 farliga saker för hunden i ditt hem

De flesta olyckor sker i hemmet, och det gäller i synnerhet barn och små hundar. När man får barn går man ofta igenom hemmet och gör det till en säker borg. Men hur ska man tänka när det kommer en liten hund in i livet och hemmet?

Försök att se din närmiljö från din hunds synvinkel, vad ser ut som ett frestande leksak eller ett mumsigt mellanmål. Dessa vardagliga föremål kan verka ofarliga, men de kan utgöra en fara för ditt husdjur. Men med sunt förnuft och planering kan du skydda din hund mot faror som dessa vardagliga hushållsartiklar.

Ledningar och sladdar

Har du en sladdslinga som hänger från din dator eller tv och andra enheter? Det kan se ut som ett riktigt frestande leksak för en hund, och i synnerhet för en valp. Och om du har en valp eller en hund som tuggar, så är i stort sett ingenting säkert i hemmet. Använd ett sladdskydd eller bunttråd för att göra sladdarna mindre intressanta för hunden. Ledningar som hänger ihop med en lampa eller en liten apparat kan också verka otroligt lockande för vovven, och innan du märker det, är din favoritlampa i bitar på golvet. Försök att hindar din hunds åtkomst till dessa faror eller säkra ledningar längs väggen eller golvet.

Rengöringsmedel

Om du har rengöringsmedel lättillgängligt i ett lättöppnat skåp längst ned, då är det dags att tänka om nu. Använd till exempel säkerhetsspärrhake eller flytta produkter till ett mer svåråtkomligt hyllplan. Och var uppmärksam när du använder rengöringsmedel, om du blandar upp detta i en hink med vatten, en nyfiken hund kan tycka att det här ser ut som en utsökt drink.

Skräp

Hundar älskar skräp. Det luktar gott och är troligtvis fullt av goda godisar, tror i alla fall hunden. Ditt skräp kan vara fyllt med ruttnande mat, kemiskt behandlade föremål, rengöringsmedel, skarpa föremål och andra potentiella faror. Om din hund är en av de smarta djur som öppnar skåp och tar sig in dit den vill, då gäller det att säkra sophanteringen i hemmet! Säkerhetsspärr till skåpet eller en tunna med låsbart lock. Och lämna inte soppåsen i hallen obevakad! En hund är snabb när den har hittat källan till den musmsiga doft som spridit sig i hemmet.

Kvävningsrisk

Smycken kvar på nattduksbordet, en nål och tråd på soffbordet, pappersklämmor, hantverksmaterial eller barnleksaker på golvet. Dessa saker kan verka som helt ofarliga vardagliga föremål, tills din nyfikna eller uttråkad hund bestämmer att de kommer att göra ett exotiskt nytt mellanmål. Plocka undan och plocka upp!

Nikotin

En askkopp som fylls med cigarettaska eller ett paket cigaretter kvar på ett bord kan vara rent gift för din hund. Nikotin är ett snabbtverkande toxin som i extrema fall orsakar hjärtstillestånd. Numera är det få som röker inomhus, men se upp så ingenting står kvar på altan och balkong.

Choklad

Läcker, oemotståndlig, för människa och hund. Lämna inte någon chokladbit kvar som din hund kan komma åt.

Medicin

Om du har vana att lägga ut en daglig dos av piller eller någon annan medicinering, kan det vara en vana som är dags att bryta. Kapslar eller en handfull små piller kvar på nattduksbordet kan vara mycket frestande för en hund. Se till att hålla dina piller i säkert förvar i ett skåp eller en låda som är oåtkomlig för nyfikna valpar.

Växter

Vem älskar inte lite grönska i huset? Medan många krukväxter är inte bara vackra, vissa är giftiga för hundar och bör antingen avlägsnas eller placeras utom räckhåll. Här är några av plantorna som är giftiga för hundar: cyklamen, porslinsblomma, fredskalla, amaryllis, monstera.