Resa med hund

Gibson åkte på bilsemester till Norge

Gibson åkte på bilsemester till Norge

Familjen Turander reste till Norge i somras då Gibson var fem månader för att vandra, men även i vintras för att åka skidor. Här får Uffe bära Gibson när han behövde vila, han sitter stadigt förankrad i ryggsäcken och är van att sitta stilla. Foto Andrea Turander

Gibson är av rasen terrier brasileiro,och är familjen Turanders första hund. Redan när han var fem månader beslöt familjen att åka till Norge för att vandra och cykla under semestern.

Det som krävdes för resa till Norge var avmaskning mot dvärgbandmask av veterinär samt giltig stämpel i passet.

-Vi tog bilen, det var mest praktiskt då vi är fyra och skulle ha med cyklar med mer, säger Andrea Turander.

Till Norge

Resan till Trysil tar inte mer än sex timmar. Den enda skillnaden på hur de reste med hund, mot tidigare resor utan hund, var att de stannade bilen för att rasta tre gånger istället för en. Varje stopp blev lite längre och innehöll lek och promenad för Gibson plus att han fick möjlighet att dricka vatten.

-Det gick jättebra. Han satt i en hundbur i bakluckan. Det kunde han däremot inte göra när vi reste i vintras för då var bakluckan full av skidor.

På vintersemestern fick Gibson istället sitta i baksätet med sele i säkerhetsbältet, vilket också funkade bra. Andreas tips är att inte ha hunden på mittenplatsen eftersom den då gärna vill klättra fram samt lättare kan bli åksjuk, vilket visserligen inte Gibson hade problem med.

Husdjurspass

För resa till Norge gäller samma regler som för EU, det vill säga ett godkänt husdjurspass med stämpel som visar giltig avmaskning mot dvärgbandmask.

-Vi ville ha med Gibson på resorna eftersom han är en familjemedlem. Det är superhärligt att uppleva fjällnaturen med honom i sällskap!

 

 

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Vaccinationer – rätt skydd är viktigt

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret