Ge hunden din uppmärksamhet – Fem fina tips

Ge hunden din uppmärksamhet – Fem fina tips

Se din hund! Ge den uppmärksamhet och stärk de känslomässiga banden. Bild Pixabay

Ofta söker våra hundar vår uppmärksamhet. De söker ögonkontakt och vill på så vis tala om  att de gillar oss. Men hur gör vi? Tittar vi tillbaka på hunden, pratar och berömmer, ger den där stunden som blir så mysig för oss båda? Här är fem enkla vardagstips som binder oss samman – hund och människa – och stärker den fina relationen.

 

SKÖN MASSAGE

Det är bra även för en hunds muskler att få en behandling. Det finns filmer på youtube som visar hur du på ett enkelt sätt kan ge din hund en avslappnad stund. Det är härliga att se hur hunden njuter av lugna sköna massagerörelser.

PROMENADPRATA

Lyssnar du på poddar, eller passar på att ringa upp någon medan du går på promenad med hunden? Gör inte det, hunden känner att du inte är närvarande. Prata med hunden istället och se till att ha ögonkontakt lite nu och då. Stanna och klappa om hunden, det stärker relationen.

MYSSTUNDER

Om inte hunden får hoppa upp i soffan så får du komma ner på golvet till hunden. Klappa och klia, gulla och prata. Härliga stunder!

SKÖNHETSVÅRD

Låt pälsvård och kloklippning ta lite tid. Stressa inte igenom med dessa grejer. Borsta lugnt och skönt, klipp klona försiktigt och tala om för hunden att den är så duktig.

KLÄM OCH KÄNN

Ta för vana att varje dag känna igenom hunden så att inga skador har uppstått under dagen. Lyft på tassarna och kolla. Smörj om det behövs. Titta och lukta i öronen. Hur ser ögonen ut? Lyft på läpparna och kolla tandköttets färg. Inga konstiga knölar någonstans? Det är lättare att se och förstå om din hund är sjuk, om du vet hur den ser ut när den är frisk, så gör dessa dagliga kontroller – din hund älskar dig.

 

 

 

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu