Friskare med hund!

Friskare med hund!

Foto Getty Images

En trogen vän, och en hälsobringande sådan, är hunden för oss människor. Redan det ännu ofödda barnet blir friskare av hundar.

”Hunden är människans bästa vän”, ja, visst är det så, hunden har i åtskilliga år varit en trogen följeslagare till oss människor. De har bland annat skyddat våra bostäder, de har spårat vid jakt och de har osvikligt varit oss nära som en bästa kamrat. Och om du nu också har skaffat dig en trofast kompis så säger forskningen att du därmed har bättre förutsättningar till ett hälsosammare liv.

Bättre fysisk hälsa

Vetenskapliga studier och olika forskningar visar att man får en bättre fysisk hälsa som hundägare. Medical News Today har rapporterat om en studie som visade att den som äger en hund minskar risken med en för tidig död med en tredjedel. Att hundägare har en lägre risk för hjärtsjukdom menar också forskare vid University of Harvard i Cambridge.

Ny livsstil

Har du innan du skaffade hund inte varit så aktiv med motion så är du nu som hundägare mer eller mindre tvungen att lägga om livsstilen, främst genom fysisk aktivitet, då promenader flera gånger om dagen blir tvunget för de flesta hundägare.

Frisk och stark

Ditt nya leverne med en hund kommer enligt forskning bland annat att göra dig lyckligare, mer motståndskraftig mot stress och du blir fysiskt friskare och starkare.

I mammas mage

Hundar har även en positiv inverkan på bebisar i mammas mage. Forskning visar att barn vars mammor tillbringat tid med hundar under graviditeten, har en lägre risk att utveckla allergi i sin tidiga barndom. Hundar är riktiga hälsobringare!

 

 

KÄLLA: MEDICALNEWSTODAY.COM

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Ge tassarna en hjälpande hand

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Inkallning – ett steg mot frihet

I butik nu