”Förut var Biggie rädd för barn i keps”

”Förut var Biggie rädd för barn i keps”
Precis som barn kan bli skrämda av hundar, kan det bli precis tvärtom. Engelska staffordshire bullterriern Biggie Smalls, 1 år, var länge skeptisk mot barn i keps, berättar matte Anna Ekberg.

Här hittar du tidigare Dogtalks

På väg just nu:
– Vi ska ta bussen till Nacka där jag ska gå på vinprovning och Biggie bara vara sällskap.

Bästa käket:
– Biggie tål inte så mycket så det är anka, både som torrfoder och färsk mat. Hon fick en anafylaktisk chock efter att ha ätit något hon hittat, så vi tog henne till en dermatolog och nu håller vi på med en allergiutredning.

Har på sig:
– Ett halsband och koppel av läder.

Gör biggie när ingen ser:
– Hon kliar sig fast hon inte har allergi längre.

Skäller på:
– Biggie skäller inte, bara på kommando.

Favoritplats:
– Det är stugan i Vemdalen. Fast hon är inte så kräsen, så länge hon får vara med.

Då blir biggie lycklig:
– När jag eller husse kommer hem, det spelar ingen roll att vi bara har varit borta i fem minuter, hon blir väldigt lycklig ändå.

Bra på:
– Hon är bra på att dra pulka på fjället. Och på olika lydnadsövningar. Biggie är också jättebra med barn, hon är väldigt människokär.

Så ser vår dag ut:
– Biggie är väldigt morgontrött, men efter lite tjat följer hon med på morgonpromenad till antingen mitt eller husses jobb. Där brukar hon sova fram till lunchpromenaden. På kvällarna är vi ute mycket, jag och husse Emil löptränar så då springer och leker hon med oss.

Dagens höjdpunkt:
– Det är när hon får leka med sin kompis Charlie som också är en staffordshire bullterrier men mindre, lägre och bredare, ett riktigt muskelpaket. De gillar att brottas och leka med bollar.

Rädd för:
– Förut var hon rädd för små barn i keps, hon blev skrämd av en liten pojke, men nu tror jag inte att hon är rädd för något längre.

Roligast:
– Det är kanske att springa på fjället. Vi har en stuga i Vemdalen där vi är ganska ofta. Hon älskar snö och klarar att springa en hel dag när vi åker skidor. Men hon älskar vatten och att simma också.

Här kan du köpa senaste numret av Härliga Hund.

HUN1510_OMS_LITET

Läs också:
8 tips för tassarna
10 intressanta fakta om irländsk varghund

 

Aktuellt