Efter voffskriet – råttan kommer tillbaka till Ikea

Efter voffskriet – råttan kommer tillbaka till Ikea

Vissa beslut skapar stor ilska. När Ikea skulle ta bort gosedjuret ”Gosig råtta” visade det sig att just den råttan var många många hundars absoluta favorit leksak. Vad skulle man göra? Ändra sig såklart!

För efter det hörde talas om beslutet protesterade ett tusental hundar och hundägare och vädjade till Ikea att ändra sig. I början av maj kom beskedet – råttan kommer tillbaka till Ikea.
– Vi bestämde oss för att vara på våra fyrfotade vänners sida, säger Bojan Stupar, gosedjursansvarig på Ikea Sverige.

Populärt hos hundar

2009 lanserade Ikea en råtta i sitt gosedjurssortiment som barn skulle kunna krama, trösta, busa och lyssna på. Det var inte bara barnen som tog råttan till sitt hjärta. Oväntat nog var gosedjuret även populärt hos hundratals hundar av olika raser runt om i världen. Efter att ha sålt råttan i tio år planerade Ikea att under 2019 fasa ur den ur sortimentet och ersätta den med en blåval.

När Härliga Hund berättade om detta spreds nyheten som en virvelvind! Och många läsare la upp egna bilder på sina hundar med favoritleksaken ”Gosig råtta”. Ikea fick hundratals kommentarer på sin Facebooksida och många upprörda hundägare på besök i varuhusen. På Ikea har man aldrig tidigare märkt av ett sådant uppror mot att en produkt ska utgå ur sortimentet.

Stig Karlssons golden retriever med sin råtta.

På hundarnas sida

– När vi märkte flodvågen av upprörda hundägare förstod jag att vi gjort ett misstag. Som en global organisation med inköp planerade långt i förväg är sådana här beslut inte helt enkla att ändra, men vi bestämde oss för att vara på hundarnas sida, säger Bojan Stupar, gosedjursansvarig på Ikea Sverige.

Lilleman med sin favorit råtta.Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Storm och Sir Väs maffia

Våra experter

Vanliga frågor om valp

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…