Dygnet – runt öppen vårdguide för djurägare

Dygnet – runt öppen vårdguide för djurägare

Redan förra sommaren hade flera veterinärkliniker problem med att finna semestervikarier på grund av bristen på djurhälsopersonal. Inför kommande sommar har flera kliniker redan flaggat för begränsade öppettider under nätter och helger. Agrias digitala vårdguide för djurägare öppnar nu därför upp för dygnet-runt-öppet från den 14 juni till och med den 31 augusti.

–  Nu går vi in och stöttar djurägare som behöver komma i kontakt med veterinär på natten. På så vis ökar vi tryggheten för både djur och djurägare så de kan få ytterligare stöd i en svår situation, säger Agnes Fabricius, vd för Agria Djurförsäkring.

Hög tillgänglighet

Vårdguidens veterinärer hjälper främst djurägare vid enklare skador för egenvård i hemmet. Visar det sig att djuret har behov av mer vård kan de hjälpa djurägare att boka besök på närmaste öppna klinik eller djursjukhus.

Den digitala veterinärvårdsrådgivningen är effektiv då varje veterinär möter cirka fyra patienter i timmen.  En annan fördel med digital veterinärvårdsrådgivning är bland annat att det ger samma tillgänglighet för djurägare i hela landet, även på orter där det normalt sett är svårt för djurägare att ta del av veterinärvård på jourtid.

Aktuellt