Djurens hjälte 2014: Bosses hundhjälp

Årets Djurens hjälte är den ideella föreningen Bosses hundhjälp som varje dag gör imponerande insatser för att hjälpa hundägare och hundar under en svår period i livet. Det handlar om stöd med hundfoder, men också veterinärkostnader för behandling av sjuka hundar och annan nödvändig utrustning.

– I många fall är hunden det enda som den hemlöse har kvar och betyder allt. Med vår hjälp till näringsrikt foder och veterinärvård vid behov slipper ägaren oroa sig för sin närmsta vän, säger grundaren Bosse Svensson.

Sedan starten 2011 har Bosses hundhjälp räddat 356 hundar i nöd med veterinärkostnader genom att vara länken till veterinären. Varje vecka delar han dessutom ut upptill 150 kilo hundfoder direkt till hundägare eller via Stadsmissionen dit hemlösa kommer för omsorg och mat. Hundarna får också koppel, halsband, skålar, täcke och tuggben. Via Facebook försöker de också hitta försvunna hundar.

Bosse är pensionerad revisor, men arbetar långa dagar om 10-12 timmar plus telefonjour dygnet runt om någon hund behöver akut veterinärvård. En del av mottagarna är hemlösa eller missbrukare, men även andra personer som tillfälligt hamnat i ekonomisk knipa. Hans drivkraft att hjälpa människor och hundar i livets svåra situationer visar på ett enormt engagemang.

– Bosses hundhjälp utför en fantastisk samhällsinsats med stöd till hemlösa och deras kanske enda trygghet i livet – hunden. Det är en ära för mig att få dela ut Agria-stipendiet Djurens hjälte till en förening som bidrar till en förbättrad djurhälsa och samvaro mellan djur och människor, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef för smådjur på Agria djurförsäkring.

Juryn består av representanter från åtta djurorganisationer. Här kommer motiveringen:
Den ideella föreningen Bosses hundhjälp med grundaren Bosse Svensson i spetsen bedriver en imponerande verksamhet som på ett genuint sätt hjälper de som inte har råd att ge sig själva eller sina djur det allra nödvändigaste. Genom att samla in hundfoder och pengar till veterinärhjälp kan fler hemlösa hundägare behålla sina fyrbenta vänner under en tid när livet tagit en ny vändning. I nära samarbeten med Stadsmissionen och boende för missbrukare gör Bosse och hans volontärer en avgörande insats för friskare, lyckligare hundar.

Prisutdelning
Bosse Svensson, grundare av Bosses hundhjälp kommer att ta emot stipendiet om 25 000 kronor söndagen den 30 november i samband med Sweden International Horse Show på Friends Arena. Prisutdelare är Patrik Olsson, affärsområdeschef för smådjur på Agria Djurförsäkring.

Bosse,s hundhjälp i Göteborg.Foto: Jorma Valkonen

Läs mer på bosseshundhjalp.se eller bli en av över 13000 följare på Facebook.

Djurens hjältar sedan år 2003 hittar du här

Aktuellt