”Delad vårdnad om hunden – går det?”

”Delad vårdnad om hunden – går det?”
Vad händer med hunden om förhållandet spricker?

Delad vårdnad är ett bra alternativ om man kan lösa det praktiskt. Det menar Bengt Rödseth, som bland annat skrivit ”Shadow – att skapa en skugga” tillsammans med sambon Gunilla Wedeen. En bok om hur man kommunicerar med sin hund och ger sin hund ett tryggt liv.

Vid en separation betonar han att det är viktigt att sätta hundens bästa i första rummet.

– Visst kan det bli jobbigt för hunden att anpassa sig till två olika familjer med helt olika förhållningssätt, till exempel att den på det ena stället får ligga i soffan eller tigga vid bordet, medan detta inte är accepterat i den andra familjen. Men, i det långa loppet kommer hunden att vänja sig vid detta och fördelarna tar över, säger Bengt Rödseth.

Hundar anpassar sig lätt till nya miljöer, så länge de respekteras och behandlas på rätt sätt. De anpassar sig efter situationen som är där och då.

– Kan man dela vårdnaden med hundens bästa för ögonen och inte med ett strikt rättvist schema kan både människor och hund få ut något gott av detta. Man får större möjlighet att ordna hundpassning när man ska på semester eller behöver jobba mycket, den som har mest tid tar hand om hunden, som på detta sätt slipper vara ensam eller lämnas bort till någon annan, säger Bengt Rödseth.

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Ge tassarna en hjälpande hand

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Tips för bitiga valpar

I butik nu