Dags för Stockholm Hundmässa och MyDog

Stockholms Hundmässa och My Dog - så mycket mer än bara utställning...

Hundhögtider i vintertid

Dags för Stockholm Hundmässa och MyDog

Det är inte bara julen som står för dörren, Sveriges två största hundevenemang – Stockholm Hundmässa och MyDog drar snart igång. Tillsammans deltar över 17.000 hundar på evenemangen och det bjuds på mängder med shower, uppvisningar, tävlingar och annat skoj. Utställningar i all sin ära men det finns så mycket mer att se och göra på dessa fantastiska hundevenemang.

Stockholm Hundmässa 14-15 december

Stockholmsmässan, Stockholm

Härliga Hunds egna hundpsykolog Carro Alupo kommer vara på plats i Café Hundsnack och hålla två föreläsningar. “Hjälp, min hund vaktar och skäller!” och “Separationsångest och ensam hemma-träning”. Carro är en av många kunniga föreläsare som kommer till mässan.

180 rasklubbar samlade

Rasklubbstorget är ett himmelrike för den som älskar hundar – och för den som funderar på att köpa hund. Över 180 olika rasklubbar samlas för att visa upp just sin ras. Bekanta dig med hundar i alla storlekar och färger. Kanske hittar du din nya favoritras? Och om du går i tankar på att köpa hund tipsar vi på Härliga Hund om föreläsningen “Köp hund på rätt sätt” i Café Hundsnack.

För den unga, hundälskande besökaren finns det en hel del kul att göra på mässan. Låt mjukishunden följa med och testa på hundutställning för mjukishundar eller rallylydnad. För de unga finns även tipspromenad, tävlingar om fina priser och ett lärorikt inslag – “Vett och etikett med hunden Elsa, hur hälsar man på bästa sätt?”. Vill du som vuxen testa dina kunskaper i hundspråk och veta mer om hundars beteende kan du göra det BPH-montern vid rasklubbstorget. Lär dig något nytt eller briljera med dina kunskaper i quizet “Hajar du hunden?”.

Tillbehör till sin fyrbenta älskling kan man nästan inte ha för många av, på Stockholm Hundmässa hittar du tillbehörsmässan fullt av alla sorters hundprodukter.

Se eliten inom hundsport

Stockholm Hundmässa har flera olika uppvisningar av olika hundsporter. Agility, nosework, specialsök och mondioring och bruksgrenar som skydd, spår och patrull visas upp i Hundarenan. Under helgen pågår även tävlingar i freestyle, lydnad och rallylydnad.

Polisen, tullverket och försvarsmakten är på plats för att visa upp hur deras hundar används i verksamheten och du kan också träffa Årets bragdhund Winnie, Årets narkotikasökhund Atte, Årets sociala tjänstehund Dis och Årets polishund Bella är på plats.

Vilken jakthund passar dig? Hur känns det att krocka med en älg? Och hur pricksäker är du? Svaren får du på Jakthundstorget! Träffa jakthundar, testa skytte och lyssna till jakthundssnack på scenen.

MyDog 3-6 januari

Svenska mässan, Göteborg

Det är ett SM-späckat schema på MyDog. Sveriges första SM i Nose work går av stapeln och även SM i Freestyle och SM i Heelwork to music avgörs under helgen. Spännande tävlingar med Sveriges bästa ekipage är inget man vill missa! Rallylydnaden bjuder också på tävlingar av hög nivå, allt från nybörjarklass till mästerklass hålls under helgen.

Polisen är på plats och visar upp en fartfylld show med sina fantastiska polishundar. Action, humor och samarbete paketerat på bästa sätt.

Charmigaste hunden koras

Har du Göteborgs charmigaste hund därhemma? Var med och tävla om titeln under MyDog. Varje år utser MyDog tillsammans med Agria, Royal Canin och Blå Stjärnans Djursjukhus Göteborgs Charmigaste Hund.

Precis som på Stockholm Hundmässa finns även Rasklubbstorget med på MyDog. Rasklubbstorget är ett himmelrike för den som älskar hundar – och för den som funderar på att köpa hund. Bekanta dig med hundar i alla storlekar och färger. Kanske hittar du din nya favoritras?

Anders Hallgren föreläser

Den välkända och älskade hundpsykologen Anders Hallgren kommer vara på plats och hålla i föreläsningarna “Motor och Motivation” och “Mental Aktivering”. Han kommer även signera sina böcker som vi på Härliga Hund definitivt tycker är värda att spana in.

Prova på hundpussel och aktiveringsspel, tävla om en hotellövernattning tillsammans med din hund eller en månadsförbrukning av foder är några av de saker du kan göra på tillbehörsmässan under MyDog. TIllbehörsmässan är helt klart i världsklass på Nordens största hundevenemang.

Text Jasmine Öhlin, Foto respektive mässa

 

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret