Buddha – årets bästa polishund

Buddha – årets bästa polishund

Buddha är årets polishund.

Schäfern Buddha, 4,5, är bäst i Sverige på att vara polishund. Det avgjordes under helgens hårda tävling polishund-SM i Värnamo.

– Jag är jätteimponerad av hans arbete, säger hundföraren Peter Nordgren.

Efter helgens tävlingar i Värnamo, den 16-17 september, kan schäfern Barvatorps Buddha Junior, 4,5, stolt titulera sig
svensk polishundsmästare. Det var tredje gången Buddha var med och tävlade. Förra året kom han på en god andraplats, men i år var det Buddha som tog hem förstapriset.

– Det känns jättekul att äntligen få till en fullträff. Han skötte sig jättefint tävlingen igenom. Och hade höga betyg på i stort sett alla områden, så jag är jätteimponerad av hans arbete, säger hundföraren Peter Nordgren till Aftonbladet.

Tåliga hundar

I polishundsSM tävlar man i de klassiska grenarna lydnad och spår, men även i lite mer specifika tävlingar just för polishundar som brottsplatsundersökning, räddningssök och skyddsmoment.

Hundarnas stresstålighet utsätts för hårda tester. Momentet platsläggning ägde rum mitt i Värnamos stadskärna. Först lämnades hundarna ensamma i ett parkområde i tio minuter. När föraren kommer tillbaka avfyras fem knallskott. Hunden ska ligga kvar, utan att reagera.

– Vi tävlar i allt en polishund ska kunna. Där ingår det redan från början att de ska vara skottfasta. De ska inte reagera eller bry sig särskilt mycket om skotten, säger Peter Nordgren till Aftonbladet.

 

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Vaccinationer – rätt skydd är viktigt

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret