Boktipset! 3 böcker där hunden ges nyckelroller

Boktipset! 3 böcker där hunden ges nyckelroller

Hösten är tid för soffmys med hunden och en bok som tar dig bort från vardagen. Här tipsar vi om tre böcker där hunden har fått en viktig del i historien.

1. FEELGOOD

Författaren har i 15 år varit matte till en pekingeser och i sin senaste bok så har hon gett hunden en central roll. Vi får möta Cornelia som är tvungen att lämna allting bakom sig och fly. På Kanelholmen möter hon en gemenskap som välkomnar henne, samtidigt som hon snubblar över ett mysterium som hon inte kan låta bli att försöka lösa.

Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen. Författare: Yvonne Ehn. Förlag: Stellar.


2. MERA HÄRLIG FEELGOOD

Med en spelmissbrukande make, en mobbad son och problem på jobbet är Amandas vardag tuff. Som tur är finns hunden Bellas livsglädje. En feelgoodroman där hundar har en stor plats. Deras kärlek och livsglädje är viktiga för det positiva som händer i boken.

Ungar, hundar och kärlekstrassel. Författare: Anette Andersson. Förlag: Joelsgården Förlag


3. SPÄNNING

Även denna författare har gett hunden en stor roll i sin kriminalroman som utspelar sig i Göteborgs mer okända delar. Här har mord begåtts och före detta kriminalreportern Jennifer Sundin blir utsänd av lokaltidningen för att bevaka händelsen. Snart inträffar ytterligare ett mord i närheten…

Syndoffer. Författare: Jeanette Bergenstav. Förlag: Norstedts.


Aktuellt