Boktips för de yngre bok- och hundälskarna

Boktips för de yngre bok- och hundälskarna

Att få koppla av med en trevlig bok gör gott för både stora och små. Här är tre bra böcker för de yngre bok- tillika hundälskarna!

SNURRKATASTROFER OCH KORVMONSTER

En ny rolig del i serien om Anette och hennes hund Pyton. Anette, som egentligen hellre ville ha en orm och inte en hund, försöker stå ut med Pytons eskapader och undvika katastrofer dit de kommer.

Snurra Pyton! Författare: Anna Ehn, Mia Öström. Förlag: Opal. Passar ålder: 9 – 12 år.


VEM HÅLLER I KOPPLET?

I den här berättelsen är det hunden som går ut med pojken Ebbe och inte tvärtom. Det är Ebbe som vill jaga fåglar och måste titta på när hunden smaskar i sig en god lunchkorv. Men Ebbe drömmer, hur vore det om allt var tvärtom?

En hunddag. Författare: Sara Gimbergsson. Förlag: Opal. Passar ålder: 3 – 6 år.


HANDBOK FÖR UNGA

Theodor, som har sett fram emot långa promenader, äventyr och utflykter tillsammans med Sockan, stöter nu på problem. Sockan vill bara göra sitt, hon skäller och drar i kopplet. Ibland verkar hon till och med se spöken … Här får man genom Theodor och hans hund Sockan lära sig mer om hundar och om livet som hundägare. Boken innehåller flera utförliga träningstips, baserade på författarens egen kunskap och erfarenhet efter tio år som veterinär och tolv år som aktiv inom hundträning och tävling.

Men Sockan då! Författare: Angelika Weber. Förlag: Idus förlag. Passar ålder: 6 – 9 år.

Aktuellt